Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 11:51

Η Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Χολαργού σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό


 

Σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως συμμετείχε η Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού Μαρία Δημακοπούλου με θέμα την εκπαιδευτική τηλεόραση που φιλοξένησε η ΕΡΤ. Η κα Δημακοπούλου συμμετείχε εθελοντικά όλο αυτό το διάστημα των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας στο πρόγραμμα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης του Υπουργείου.

"Από μένα ένα μεγάλο ευχαριστώ, αποτελείτε πραγματικά παράδειγμα εκπαιδευτικών που εθελοντικά προσέφεραν μία σημαντική υπηρεσία για τη δημόσια εκπαίδευση. Θερμά συγχαρητήρια», δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά την τηλεδιάσκεψη, χαρακτηρίζοντας την την εκπαιδευτική τηλεόραση ένα πρωτοπόρο εγχείρημα σε μια ιστορική στιγμή.

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν εθελοντικά στις παραγωγές των μαθημάτων ευχαριστώντας για τη μεγάλη συνεισφορά τους με την προσφορά καλών υπηρεσιών και γνώσεων για τα παιδιά που έμειναν σπίτι. Υπογράμμισε δε ότι και με τη δική τους συμβολή αυτό το νέο εργαλείο που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με τη βοήθεια του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και της Δημόσιας Τηλεόρασης μπορεί να αξιοποιηθεί και σε άλλες περιόδους δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι κύριο μέλημα της Πολιτείας είναι να δίνονται ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες για όλους προσθέτοντας πως στο παράδειγμα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης ήρθε η συλλογική επιτυχία μέσα από την ατομική προσφορά αφού η αντιμετώπιση ενός πρωτόγνωρου προβλήματος έδωσε μια καινοτόμα λύση.

Όσον αφορά τα δημοτικά σχολεία, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες, θα είναι υπό την καθοδήγηση και τις συστάσεις των ειδικών.

O κ. Μητσοτάκης άκουσε τις εμπειρίες των εκπαιδευτικών ενώ υπήρξε κοινή διαπίστωση πως αυτό το σημαντικό κεκτημένο θα πρέπει να αξιοποιηθεί περαιτέρω καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των μαθητών που απορρέουν από την εκπαιδευτική δραστηριότητά τους.

Καθημερινά παρακολούθησαν τα μαθήματα 150.000 τηλεθεατές ενώ το μέσο ποσοστό τηλεθέασης της εκπαιδευτικής τηλεόρασης στις ηλικίες 4-14 ετών ξεπέρασε το 35%. Στο απολύτως επιτυχημένο εγχείρημα συμμετείχαν 67 εκπαιδευτικοί, 12 διερμηνείς της ελληνικής νοηματικής γλώσσας, 2 κωφοί νοηματιστές και 27 τεχνικοί.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Αντωνίου και ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου όπου έλαβαν χώρα τα γυρίσματα, Νικόλαος Μαρίνης.

 

Πηγή: https://www.skai.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.