Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 07:01

Για την καθαριότητα των σχολείων η Λαϊκή Συσπείρωση Παπάγου Χολαργού


Δελτίο τύπου εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Παπάγου Χολαργού σχετικά με το θέμα της κάλυψης της καθαριότητας στα σχολεία. Ένα πρόβλημα που "έρχεται" αρκετά πριν την περίοδο της πανδημίας. Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του δελτίου τύπου που ακολουθεί:

Η κοροϊδία και η ανευθυνότητα των κυβερνήσεων και των δημάρχων (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ) συνεχίζεται απέναντι σε γονείς, παιδιά,
εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους στη καθαριότητα των σχολείων.
ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ

Η καθαριότητα των σχολείων είναι πάγια ανάγκη και για όλη την διάρκεια της λειτουργίας του (πρωί). Κυβερνήσεις και δήμοι δεν προσλαμβάνουν το απαραίτητο προσωπικό και δεν μετατρέπουν τις υπάρχουσες συμβάσεις έργου (που αφορούν καθαρισμό μόνο μετά τη λήξη του ωραρίου) σε αορίστου
χρόνου με πλήρη δικαιώματα, ούτε και σε αυτές τις επείγουσες συνθήκες, ούτε λίγο πριν που σχολεία έκλειναν λόγο της κοινής γρίπης. Δεν λύνουν το πρόβλημα αφήνοντας την υγεία των παιδιών στην τύχη της. Ακόμα και μπροστά στην πανδημία εμμένουν σε αυτήν την πολιτική.
Με «μπαλώματα» που έχουν ημερομηνία λήξης και δεν λύνουν το πρόβλημα. Με ΠΝΠ της κυβέρνησης δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς του ήδη μειωμένου προσωπικού της καθαριότητας των δήμων στον καθαρισμό-απολύμανση των σχολείων ως τις 30/9/2020, με συνέχιση της πολιτικής των
συμβάσεων και με δίμηνα τώρα χωρίς εργασιακά δικαιώματα, την μη μονιμοποίηση των ήδη εργαζόμενων σχολικών καθαριστριών με πλήρη δικαιώματα (άδειες κλπ) και την επέκταση των εργολάβων-δουλεμπορικών καθαριότητας σε κτίρια του δήμου.


Το προηγούμενο διάστημα κάτω από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Συλλόγων γονέων και για να αποφύγει την πίεση ο Δήμαρχος μέσω της ΚΕΔΕ κατέθεσε πρόταση για νομοθετική πρωτοβουλία για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού από την κυβέρνηση. Επιβεβαιωθήκαμε ότι ήταν κίνηση «για τα μάτια
του κόσμου», πράγμα που φάνηκε από την τελευταία συνάντηση κοροϊδίας ΚΕΔΕ- Υπουργείου Παιδείας, που συμμετείχε και ο Δήμαρχος, που συμφώνησε με τα ανεπαρκή παραπάνω μέτρα για τα σχολεία που δεν εξασφαλίζουν την επίλυση της καθαριότητας των σχολείων από το Σεπτέμβρη. Όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος η κυβέρνηση αρνήθηκε να επιλύσει το πρόβλημα.


• Απαιτούμε τώρα μόνιμες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας για τα σχολεία καθ` όλη την λειτουργία τους, μετατροπή των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών σε αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα με εξασφάλιση κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους.
• Χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής στα σχολεία (αντισηπτικά, αποστάσεις στις τάξεις, βρύσες, κατάλληλα κλιματιστικά).
• Να απορριφθεί το απαράδεκτο κυβερνητικό νομοσχέδιο για αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και να αποσυρθεί συνολικά.
• Να ληφθούν μέτρα για την νέα σχολική χρονιά ώστε να μην υπάρχει κανένα κενό εκπαιδευτικών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και των χιλιάδων ωρομίσθιων. Ενίσχυση του ολοήμερου, νέα σχολικά κτίρια.
• Ουσιαστικά μέτρα ισότιμης συμμετοχής των παιδιών που δεν θα μπορούν να είναι στην τάξη.
• Στην άδεια ειδικού σκοπού που πήραν οι γονείς να μην χρεωθεί καμία ημέρα από την κανονική τους άδεια.


Το ΚΚΕ κατέθεσε 11.05.2020 για άλλη μία φορά επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή με αίτημα προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στη σχολική καθαριότητα και για την επαρκή κάλυψη των σχολικών μονάδων.

13.05.2020
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.