Δευτέρα, 06 Μαϊος 2024 21:16

"Αλληλεγγύη στο Πι και Χι" με δράση στήριξης του Ξενώνα ΦΟΙΒΗ

 

Η (μερική) άρση των μέτρων έγινε, οι ανάγκες παραμένουν, οι δράσεις υποστήριξης συνεχίζονται.

Το Σάββατο 9/5/2020, στις 12:00 έξω από την παλιά AΡΤΕΜΗ/παλιό Tease (25ης Μαρτίου & Αναστάσεως, σύνορα Χολαργού-Παπάγου) η ομάδα "Αλληλεγγύη στο Πι και Χι" καλεί όλους στη συγκέντρωση ειδών:
Α) Για τον ξενώνα φιλοξενίας γυναικών «η Φοίβη», τυποποιημένα τρόφιμα, ελληνικό καφέ, λαχανικά, φρούτα, καθαριστικά (κυρίως απορρυπαντικά πλυντηρίου).

Β) Για παιδιά και εφήβους που διαβιούν σε δύσκολες συνθήκες (π.χ. αστεγία, προστατευτική κράτηση), ξενόγλωσσα βιβλία και περιοδικά, παπούτσια & ρούχα, σαγιονάρες, αντισηπτικά, αποσμητικά (όχι γυάλινα), μωρομάντηλα, μικρά σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, παιχνίδια επιτραπέζια π.χ. σκάκι, τάβλι, φιδάκι, τράπουλα, επίσης χαρτιά Α4, μαρκαδόρους, κηρομπογιές.
ΟΧΙ ΜΟΛΥΒΙΑ, ΣΤΥΛΟ, ΡΟΥΧΑ & ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΚΟΡΔΟΝΙΑ, ΜΠΛΟΚ ΜΕ ΣΥΡΜΑΤΙΝΟ ΔΕΣΙΜΟ.

Όποια/ος ενδιαφέρεται να αγοράσει απορρυπαντικό πλυντηρίου ή κάποιο άλλο είδος καθαριότητας & υγιεινής, για να το συνεισφέρει στη συλλογή ειδών, μπορεί να το κάνει & μέσω της Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ. (ενισχύοντας έτσι και τον αγώνα τους).
Το τηλέφωνα επικοινωνίας/παραγγελίας για Αθήνα είναι:213 0 437 163,
το e-shop είναι: http://www.viomecoop.com,
το site είναι: https://biom-metal.blogspot.gr/

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τηρούμε τις απαραίτητες συστάσεις λόγω των συνθηκών.


Αλληλεγγύη στο Πι και Χι

Η ομάδα «Αλληλεγγύη στο Πι και Χι» είναι ανοιχτή σε όποια/ον επιθυμεί να συμμμετέχει ενεργά για όσο διάστημα μπορεί/θέλει, με μοναδική προϋπόθεση την συμμετοχή στην συνέλευση. Επιπλέον η ομάδα είναι ανοιχτή σε συνεργασίες με άλλες αντίστοιχες ομάδες που δρουν σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής. Καθώς η πλειοψηφία των μελών της δραστηριοποιείται στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού, υπάρχει η δυνατότητα για άμεση απάντηση σε ανάγκες που προκύπτουν στην γειτονιά. Παρόλα αυτά οι δράσεις δεν περιορίζονται στα σύνορα του δήμου!

Η ομάδα «Αλληλεγγύη στο Πι και Χι» οργανώθηκε με αφορμή τις κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες, που προέκυψαν ως αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID 19 και των μέτρων που έλαβε, ως συνέπεια αυτού, η κυβέρνηση. Σεβόμαστε κάθε προσπάθεια προστασίας των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και ακολουθούμε τα μέτρα προστασίας που έχουν προταθεί. Μέσα από τη δράση μας προσπαθούμε να συμβάλουμε στη διατήρηση της ατομικής αξιοπρέπειας μέσα στις παρούσες συνθήκες, της κοινωνικής συνοχής μέσω της έμπρακτης αλληλεγγύης και της διαπίστωσης ότι «δεν είμαστε μόνοι/ες» στα δύσκολα!
Στην ομάδα συμμετέχουν άνθρωποι που θεωρούν την έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους πλέον ευάλωτους συνανθρώπους μας ως σημαντική πολιτική και κοινωνική στάση. Η ομάδα δεν έχει αρχηγούς και δεν συνδέεται με πολιτικά κόμματα. Οι δράσεις αποφασίζονται και οργανώνονται από τη (διαδικτυακή) Διαχειριστική Συνέλευση στην οποία καλούνται να συμμετέχουν όλα τα μέλη της ομάδας, εφόσον επιθυμούν να εκφέρουν άποψη για τις δράσεις της ομάδας.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.