Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024 04:13

Με 130.000 ευρώ το Υπουργείο Εσωτερικών αλλάζει τα προαύλια των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου

Χρυσή ευκαιρία αποδεικνύεται η αναστολή λειτουργίας των σχολείων για την προώθηση των έργων και των επισκευών σε αυτά. Έτσι, ένα έργο όπως η διαμόρφωση των σχολικών προαυλίων, που έχει εγκριθεί για το Δήμο Παπάγου Χολαργού από το Υπουργείο Εσωτερικών από τις αρχές του 2018, βρήκε τώρα το χρόνο και το χώρο να υλοποιηθεί.

Το έργο δεν ξεπέρασε τελικά το ποσό της χρηματοδότησης του ΥΠΕΣ των 139.000 ευρώ (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ), ενώ η μελέτη προέβλεπε 198.000,00 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α 24%, € 47.520,00) κι έτσι ο Δήμος δεν "έβαλε" ούτε ένα ευρώ!

Στο πλαίσιο εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση του αύλειου χώρου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού με την επίστρωση του με συνθετικό ακρυλικό τάπητα, ενώ έχουν ήδη κατασκευαστεί στέγαστρα στα 4ο και 5ο Δημοτικά Σχολεία Χολαργού.

Παρεμβάσεις επίσης θα γίνουν στους αύλειους χώρους και των τριών Δημοτικών Σχολείων στου Παπάγου, αλλά και στο σχολικό συγκρότημα των 2ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων Χολαργού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω των προγραμμάτων ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ χρηματοδοτεί με συγκεκριμένα ποσά, συγκεκριμένα έργα όλους τους Δήμους της χώρας. Ειδικότερα στους νέους πίνακες που αναρτήθηκαν αυτή την εβδομάδα υπάρχει χρηματοδότηση 54.500,00€ για το Δήμο Παπάγου Χολαργού για την «Προμήθεια στεγάστρων» με στόχο την αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των Δήμων της Χώρας. Ενώ έχει ήδη επιχορηγηθεί για την κατασκευή ραμπών ΑΜΕΑ στα σχολεία, για μελέτες πυροπροστασίας σε αυτά, για αθλητικές εγκαταστάσεις, για παιδικές χαρές.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.