Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024 07:15

Με ανοιξιάτικο καιρό το Πάσχα... μένουμε σπίτι!

 

Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος*

 

Ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, ήταν παραπάνω από σύμμαχος στην εκστρατεία "μένουμε σπίτι" καθώς οι διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές, κατέστησαν τον καιρό αρκετά "χειμωνιάτικο" περιορίζοντας σημαντικά την προδιάθεση για εκδρομές και βόλτες. Αντίθετα, το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα, κύλησε με έντονα ανοιξιάτικη χροιά, αρκετή ηλιοφάνεια και αισθητά υψηλότερες θερμοκρασίες.

Η ξαφνική ψυχρή εισβολή με κύρια χαρακτηριστικά τους σφοδρούς βοριάδες και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας που ενέσκυψε στα μέσα της Μεγάλης εβδομάδας (Μ. Τετάρτη), στην περιοχή μας, ήταν σύντομη. Εδώ αξίζει να σημειωθεί η σφοδρότητα των βοριάδων κατά τις μεσημεριανές ώρες της Μ. Τετάρτης στα προάστια του Παπάγου και του Χολαργού, με τον μετεωρολογικό μας σταθμό να καταγράφει μέγιστη ριπή ανέμου 107km/h (!!!) και πολλές ριπές ισχυρότερες των 80km/h, οι οποίες ήταν αρκετά επικίνδυνες για την περιοχή μας.

Η Μ.Παρασκευή αλλά και το Μ. Σάββατο, προβλέπεται να κυλήσουν με έντονα ανοιξιάτικες συνθήκες στην περιοχή μας, καθώς ο καιρός θα παραμείνει αίθριος, οι άνεμοι γενικά ασθενείς και η θερμοκρασία, σε νέα άνοδο, θα φτάσει στα επίπεδα των 25°C και σε συνδυασμό με την έντονη ηλιοφάνεια, η αίσθηση, τις μεσημεριανές ώρες, θα είναι σχεδόν καλοκαιρινή, στους δρόμους και στα πάρκα της πόλης μας, δημιουργώντας ένα ισχυρό δέλεαρ για βόλτες και εξορμήσεις που θα δοκιμάσει τα όρια της αυτοσυγκράτησης ώστε να μην υπάρξει μαζική μετακίνηση και... πρόστιμα.

Η Κυριακή του ΠΑΣΧΑ, στην περιοχή μας, θα εορταστεί επίσης με ανοιξιάτικο και ζεστό καιρό, είναι, ωστόσο, αρκετά πιθανό, κατά την διάρκεια της ημέρας, να αναπτυχθούν νεφώσεις και να ενισχυθεί ο άνεμος.

Όπως δείχνουν τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, το ανοιξιάτικο σκηνικό δεν θα διαρκέσει πολύ, καθώς κατά την διάρκεια της επόμενης εβδομάδας διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές προβλέπεται να επηρεάσουν την χώρα μας μεταβάλλοντας και πάλι τον καιρό και φέρνοντας συννεφιά, βροχή, ισχυρούς ανέμους και νέα πτώση της θερμοκρασίας στο "χωριό" μας.

Καλό Πάσχα!!!

 

* Ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Αναλυτής/προγνώστης καιρού/ Συντονιστής προγνώσεων SiMeteo.gr, Ιδιοκτήτης ιδιωτικού μετεωρολογικού σταθμού Παπάγου

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.