Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 05:56

Επιτακτική ανάγκη για μόνιμη δράση αιμοληψίας στο Δήμο Παπάγου Χολαργού


 

Πολύ μεγάλη η ανταπόκριση στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε σήμερα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με πρωτοβουλία του Περιφερειακού Τμήματος Παπάγου Χολαργού στο Δημαρχείο της πόλης.

Από τις πρώτες μέρες που καταγράφηκαν τα δραματικά ποσοστά της μείωσης αποθεμάτων αίματος, το myxolargos/mypapagos.gr ανάρτησε σχετικό άρθρο, μετά από μηνύματα αναγνωστών-αιμοδοτών, που ζητούσαν να πραγματοποιηθεί αιμοδοσία και στα όρια του Δήμου, αφού δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τα Νοσοκομεία λόγω της πανδημίας.

Από τις 9 το πρωί της Πέμπτης που στήθηκαν οι 5 καρέκλες αιμοληψίας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου, δημιουργήθηκε μία μεγάλη ουρά (τηρουμένων των αποστάσεων) καταδεικνύοντας την αισιόδοξη επιθυμία των πολιτών να δωρίσουν αίμα ακόμη και αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Παρά το μήνυμα στην αφίσα, ότι θα χρειαζόταν ραντεβού για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, η προσέλευση ήταν αρκετά μεγάλη που τελικά έδειξε ότι υπάρχει η ανάγκη, όπως γίνεται σε πολλούς Δήμους ήδη εδώ και αρκετές μέρες, να υπάρξει μόνιμο συνεργείο αιμοληψίας σε συγκεκριμένο Δημοτικό χώρο τηρουμένων όλων των μέτρων ασφάλειας που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας, ώστε το αποτέλεσμα να είναι πολλαπλάσιο.

79 μονάδες συγκεντρώθηκαν τελικά από τη συγκεκριμένη δράση, ενώ προσήλθαν ακόμη 5 πολίτες οι οποίοι όμως κρίθηκε ότι δεν μπορούσαν να συμμετέχουν.

Το παρών έδωσε με το... αίμα του και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου Χολαργού Δημητρης Τούτουζας (βλ. φωτό).


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.