Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 02:54

Να πάρει μέτρα στήριξης των μαθητών ο Δήμος, ζητούν οι 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


Με νέα ανακοίνωση της, τρίτη στη σειρά, η δημοτική παράταξη "8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη" ζητά από τη Δημοτική Αρχή να καλύψει τις εκτυπώσεις εργασιών για τους μαθητές που δεν διαθέτουν εκτυπωτή στο σπίτι, να καλύψει τη σύνδεση στο internet για μαθητές, οι οικογένειες των οποίων δε διαθέτουν, να προμηθεύσει με τάμπλετ τους μαθητές που δεν έχουν, ώστε όλα τα παιδιά του Δήμου να είναι ισότιμα στη νέα μορφή τηλε-εκπαίδευσης που έχουν επιβάλει οι έκτακτες συνθήκες. Επιπλέον η ανακοίνωση αναφέρει πλατφόρμα για τη δημιουργική απασχόληση πολύ μικρών παιδιών, γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης και για τους γονείς. Τέλος, η παράταξη προτείνει στο Δήμαρχο να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε η Υπουργός Παιδείας να δώσει σαφείς ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελληνίων εξετάσεων. 

Έτσι μετά τα πρώτο πακέτο έκτακτων μέτρων που πρότεινε η παράταξη 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ σχετικά με θέματα γενικά κοινωνικής πρόνοιας, το δεύτερο που κυρίως αφορούσε σε προτάσεις οικονομικών ελαφρύνσεων των δημοτών και τοπικών επιχειρήσεων σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα το τρίτο πακέτο για την ενίσχυση αποκλειστικά οικογενειών με μαθητές. 

 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο με τις νέες προτάσεις για στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους 

Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που όλοι βιώνουμε αυτό το διάστημα πρέπει να σκεφτόμαστε, εκτός τους συνανθρώπους μας της τρίτης ηλικίας που σίγουρα έχουν την ανάγκη αλληλέγγυας συμπεριφοράς, και τα παιδιά μας, τους μικρούς ή μεγαλύτερους μαθητές. Τα παιδιά που δοκιμάζονται ψυχολογικά, αφού έχουν χάσει τον κοινωνικό τους περίγυρο, το σχολειό τους, τον κόσμο τους όλο δηλαδή, έτσι ξαφνικά.

Στις δύσκολες αυτές συνθήκες καλούνται, ωστόσο να προχωρήσουν και στα εκπαιδευτικά τους αντικείμενα, ώστε να μη χαθεί χρόνος στη γνωστική τους εξέλιξη, έχοντας άγνωστο το χρονικό όριο, γεγονός που κατά κανόνα δημιουργεί επιπλέον "βάρος" στα παιδιά.

Και όπως είναι φυσικό, όλο αυτό μετακυλίεται στους γονείς τους, την ώρα που και οι ίδιοι προσπαθούν κάτω από αντίξοες οικονομικο-επαγγελματικές συνθήκες, να προσαρμοστούν.

Θεωρούμε ότι οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων της πόλης και τους Συλλόγους Γονέων μπορούν να εντοπίσουν τα παιδιά εκείνα που δεν διαθέτουν πρόσβαση στην τηλε-εκπαίδευση. Για να εξασφαλίσει ο Δήμος την ισότιμη πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση όλων των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία της πόλης μας, υπό τις νέες συνθήκες προτείνουμε για τη στήριξη τους:
- παροχή εκτυπωμένων εντύπων των ηλεκτρονικών αρχείων που παραθέτει το Υπουργείο Παιδείας
- παροχή τάμπλετ σε παιδιά που δεν διαθέτουν Η/Υ ή τάμπλετ
- σύνδεση με το internet για παιδιά που δε διαθέτουν οι οικογένειες τους

Επιπλέον προτείνουμε:
- Τη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής για την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και συμβουλευτική γονέων
- Τη λειτουργία πλατφόρμας δημιουργικής και ψυχαγωγικής απασχόλησης για παιδιά προσχολικής ηλικίας και μέχρι 6 ετών
- Την ανάληψη πρωτοβουλίας από το Δήμαρχο Παπάγου Χολαργού, ώστε να εκδοθεί από την ΚΕΔΕ αίτημα προς την Υπουργό Παιδείας με ρητή δήλωση της για τον προσδιορισμό ημερομηνιών διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων

Μένουμε σπίτι, μαζί με τα παιδιά μας! Προσπαθούμε όλοι να κρατήσουν επαφή με τη γνώση και να διαμορφώσουμε μία, όσο το δυνατό, ομαλή καθημερινότητα που την έχουν τόσο ανάγκη!

"8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη"


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.