Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 06:27

Στον Πρωθυπουργό η διαχείριση των αδέσποτων του Δήμου Παπάγου Χολαργού


 

Οξύ πρόβλημα έχει ανοίξει από την ημέρα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών σχετικά με τη σίτιση των αδέσποτων στην πόλη μας. Tο πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο όπως φάνηκε από τη συζήτηση, όπως αυτή εξελίχθηκε στο προσωπικό προφίλ του Δημάρχου, και αφορά στη διαχρονική διαχείριση των αδέσποτων στην περιοχή μας. Δεκάδες τα μηνύματα αγανάκτησης αλλά και ανησυχίας των φιλόζωων καταγράφηκαν αλλά απάντηση από τον ίδιο τον Δήμαρχο καμία.

Η αφορμή για να ανοίξει το θέμα ήταν η ανεξήγητη κίνηση του Δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου που αγνοώντας πλήρως την κοινότητα των φιλόζωων, αφού ούτε σε επαφή δεν ήρθε με τον επίσημο φορέα τους "Φίλοι των Ζώων Παπάγου Χολαργού", ανέθεσε στην Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Παπάγου Χολαργού ΔΑΟΑΧΟ τη σίτιση των ζώων στις γειτονιές του Παπάγου και του Χολαργού.

Την ίδια ώρα που το πνεύμα των οδηγιών που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών ουσιαστικά παροτρύνει τους Δήμους να αξιοποιήσουν το δίκτυο των φιλόζωων πολιτών που ήδη μέχρι την επιβολή των μέτρων και σε συστηματική βάση τάιζαν τα αδέσποτα. Και συγκεκριμένα οι Δήμοι να παρέχουν ειδική άδεια κυκλοφορίας γι αυτό το σκοπό σε δημότες και να τους προμηθεύει, αφού άλλωστε έχει επιδοτηθεί για κάτι τέτοιο, και με την απαιτούμενη ποσότητα τροφής.

Σε αυτό το σχεδιασμό προχώρησαν η πλειοψηφία των Δήμων. Εναλλακτικά υπήρξαν Δήμοι που τοποθέτησαν εσπευσμένα ταϊστρες και ποτίστρες σε κεντρικά σημεία των πόλεων τους.

Αυτή η ανεξήγητη επιλογή του ίδιου του Δημάρχου εξόργισε, όπως φάνηκε τους φιλόζωους, που αμφισβήτησαν το αποτέλεσμα που θα έχει η δράση, αφού ούτε τα σημεία των αποικιών είναι γνωστά στο Δήμο και τη ΔΑΠΑΧΟ, ούτε ο αριθμός των αδέσποτων, ενώ η επιλογή της τροφής έγινε με άγνωστα κριτήρια. Όσο για το θέμα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας... το απόλυτο κενό!

Και το θέμα δεν έμεινε στα όρια του Παπάγου και του Χολαργού. Με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη φιλόζωη δημότισσα Παπάγου αναφέρει την κακή διαχείριση των αδέσποτων από τη Δημοτική Αρχή με παράδειγμα την αποικία των υποσιτισμένων και άρρωστων γατών στο Κοιμητήριο του Παπάγου.


Διαβάστε την επιστολή της δημότισσας που έφτασε μέχρι το Πρωθυπουργικό Γραφείο:

Τυχαία επισκέφθηκα το Κοιμητήριο Παπάγου και βρέθηκα μπροστά σε εγκυμονούσες θηλυκές / πεινασμένες γάτες, και τεράστιους χορτασμένους γάτους!
Κάποια από τα ζώα αυτά είναι άρρωστα, με δερματικές παθήσεις και ταλαιπωρούνται με κνησμό.
Η εικόνα αυτή δεν συνάδει με την αξιοπρεπή εικόνα που ο Δήμος Παπάγου επιθυμεί να έχει και να δείχνει!

Τελικά ποιός ενδιαφέρεται για τα ζώα αυτά?! ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΘΗΛΥΚΑ ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΑ?! ώστε ο πληθυσμός εκεί να μην πολλαπλασιάζεται? - επίσης οι αλλεπάλληλες γέννες / θηλασμοί εξαντλούν τα θηλυκά τα οποία δεν σιτίζονται επαρκώς και όταν σιτίζονται, οι αρσενικοί δεν επιτρέπουν στις θηλυκές παρά μόνον μια μπουκιά να αρπάξουν.

Το κράτος έχει ΠΡΟΣΦΑΤΑ δώσει γενναίο κονδύλι για τη σίτιση των αδέσποτων και στον ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ / ΧΟΛΑΡΓΟΥ. Γιατί λοιπόν τα ζώα εκεί πεινούν, και δεν είναι στειρωμένα???!!!!!!!
Υποτίθεται ότι ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ τα έχουν αναλάβει - όπως μου είπε τηλεφωνικά η κα Τάτση. Πήγε όμως ποτέ η ίδια, να δει τί ακριβώς κάνουν?! Ούτε δοχεία με νερό δεν υπάρχουν εσωτερικά του νεκροταφείου στην επάνω μεριά όπου βρίσκονται τα ζώα. Μόνο ένα μεγάλο δοχείο (μπιτόνι κομμένο στα δύο με βρώμικο νερό....) έξω από τα σπιτάκια της δασοπροστασίας

Εμείς οι φιλόζωοι πολίτες της περιοχής πηγαίνουμε να αλλάξουμε το νερό και να ταίσουμε τα ζώα. Αυτοί που πληρώθηκαν για να το κάνουν, τα έχουν αφήσει στη μοίρα τους! ΝΤΡΟΠΗ!!


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.