Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 15:04

Απαλλαγές και μειώσεις θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο

 


Τα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης για τις τοπικές επιχειρήσεις και τις οικογένειες του Δήμου Παπάγου - Χολαργού που προβλέπονται από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ68/20-03-2020) αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου να εισηγηθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Παπάγου – Χολαργού περιλαμβάνει τα παρακάτω μέτρα:

1. Απαλλαγή καταβολής του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.

2. Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.

3. Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων 0,5% για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.

4. Απαλλαγή ή μείωση καταβολής μισθωμάτων για μισθωτές επαγγελματικής μίσθωσης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.

Επιπλέον όσον αφορά στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, αποφάσισε να προτείνει προς ψήφιση στα Διοικητικά Συμβούλια αυτών τα παρακάτω:


1. Απαλλαγή καταβολής οικονομικής συμμετοχής (τροφείων) σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς (ΔΟΚΜΕΠΑ), για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί, καθώς και επιστροφή ή συμψηφισμό για εισφορές που ήδη έχουν καταβληθεί.

2. Απαλλαγή καταβολής συνδρομών σε προγράμματα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΑΠ) για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί, καθώς και επιστροφή ή συμψηφισμό για εισφορές που ήδη έχουν καταβληθεί.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.