Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024 07:31

Παραμένει 17ης Νοεμβρίου το 3ο Δημοτικό. Πολυ-Νηπιαγωγείο το "Πολωνικό"

 

Στροφή πολλών μοιρών από τη δημοτική αρχή Αποστολόπουλου μετά την... ταραχή που προκάλεσε το ρεπορτάζ του myxolargos/mypapagos.gr για την μετακίνηση του 3ου Δημοτικού Χολαργού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημάρχου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ της Τρίτης (3/3) έκανε γνωστό το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής στους ενδιαφερόμενους γονείς που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν καμία ενημέρωση, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα, και σε ευρεία συνάντηση την αμέσως επόμενη μέρα να διατυπώσουν μία σοβαρή επιχειρηματολογία για τους λόγους που η προτεινόμενη μετεγκατάσταση δεν είναι δυνατή. Από το μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο της οδού Ναυαρίνου που ενέχει τον κίνδυνο ατυχημάτων κυρίως για τα παιδιά των δύο μεγάλων τάξεων που κινούνται κατά κανόνα μόνα. Το πολύ μικρό μέγεθος του προαυλίου για τους 220 μαθητές του σχολείου, αλλά και τις διαστάσεις των αιθουσών. Το κύμα μετεγγραφών που προβλέπεται να υπάρξει. Και γενικότερα την αναστάτωση που θα δημιουργηθεί στον προγραμματισμό των οικογενειών των μαθητών του σχολείου, έτσι ξαφνικά.

Κι ενώ οι διαμαρτυρόμενοι γονείς διατύπωσαν την πρόθεση τους να καταθέσουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή (6/3) έλαβαν επιστολή από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Παιδείας κ. Τράκα, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ανακάλεσε την ανακοίνωση του Δημάρχου και ανακοίνωσε ότι αποφάσισαν στο "Πολωνικό" να στεγάσουν όλα τα τμήματα νηπίων και προνηπίων που θα χρειαστούν, για να μπορέσει ο Δήμος τελικά να ενταχθεί στη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, με δεδομένο ότι είναι από τους τελευταίους της χώρας που δεν έχει συμμορφωθεί ακόμη με το Νόμο.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.