Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024 17:01

Την πόρτα εξόδου είδαν στελέχη από τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου ένθεν κακείθεν

 

Σε νέα συγκρότηση προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο των Σχολικών Επιτροπών αφού με τη νέα συστατική πράξη αυξήθηκαν τα μέλη από 11 σε 15 ενώ προστέθηκαν και αναπληρωματικά.

Ωστόσο, δεν ήταν μια τυπική συγκρότηση μελών όπως θα περιμέναμε, αφού αρκετά ήταν τα μέλη που είδαν την πόρτα εξόδου. Κι ενώ είχαν τοποθετηθεί στις αρχές Οκτωβρίου παρέμειναν μόνο πέντε μήνες για να αντικατασταθούν. Τα θέματα των σχολείων, όπως φαίνεται, έχουν ανάψει τα αίματα και πιθανώς έχουν εξάψει και τις φαντασίες...

Έτσι, δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη η ηχηρή... απομάκρυνση της κας Ισμήνης Παραδέλλη "για τη διευκόλυνση της" όπως χαρακτηριστικά της απάντησε εγγράφως ο Δήμαρχος. Γιατί; Όπως η ίδια η κα Παραδέλλη άφησε να εννοηθεί μέσω της  τοποθέτησης της στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητούσε απλά να ενημερωθεί ως Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη... λειτουργία της... Μισή αλήθεια; Όλη η αλήθεια; Πάντως ο Δήμαρχος δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω την απόφαση του, παρότι τον προκάλεσε η ίδια στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μία απόφαση με την οποία έθεσε εκτός Διοικητικού Συμβουλίου (και εκτός παράταξης;) την μέχρι τώρα ορισμένη από τον ίδιο Αντιπρόεδρο του.

Αμετακίνητος, ο εκλεκτός του Δημάρχου κ. Πετράκης από τη θέση του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας ακόμη και μετά το θέμα της θέρμανσης, ακόμη και μετά το θέμα της καθαριότητας αλλά και τον άσχημο χαρακτηρισμό που εκτόξευσε προς την Ένωση Γονέων.

Την πόρτα όμως της εξόδου είδαν και στελέχη της αντιπολίτευσης με πιο ηχηρή την αντικατάσταση του έμπειρου Παναγιώτη Δεμέστιχα, του πρώτου σε σταυρούς εκλεγμένου από τον Κοινότητα Παπάγου στο ψηφοδέλτιο Τούτουζα και πρώην Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας, ενώ ακολούθησαν και οι Κατσιαδράμης, Καραγκουνάκη. Απομακρύνσεις μάλλον, ανεξήγητες.

Και φτάνουμε λοιπόν στις νέες συνθέσεις όπως ψηφίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, κι έχουν ως εξής:

Για την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Πρόεδρος: Χρήστος Πετράκης
Αντιπρόεδρος: Μαρία Πατσαρίση
Μέλη
Γκούμα Κ.
Φιλόσοφος Α.
Σπυρόπουλος Δ.
Νικολαΐδου Μ.
Τρούλη Μ.
Γιοβάνη Στ.
Μπαλής Μαπαλατσός Ν.
Κώνστα Κ.
Δεληβελιώτου Α.
Πηνελόπη Κωστόγιαννη (Διευθύντρια 2ου Δημοτικού Παπάγου)
Μαρία Δημακοπούλου (Διευθύντρια 3ου Δημοτικού Χολαργού)
Μαρία Θεοδώρου (Προϊσταμένη 3ου Νηπιαγωγείου Χολαργού)
Αργυρώ Κράια (εκπρόσωπος γονέων)

Για την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Πρόεδρος: Αγλαΐα Σουρανή
Αντιπρόεδρος: Ευάγγελος Θωμόπουλος
Μέλη
Κομιώτη Κ.
Υφαντής Μ.
Ναστούλης Χ.
Καζάκος Ν.
Παντελιός Α.
Γεωργουδάκη Ρ.
Γκάζα Λ.
Αναγνώστου Α.
Μιχαήλ Γ.
Ανδρέας Παπανδρέου (Διευθυντής 2ου Γυμνασίου Χολαργού)
Αγγελική Κοσμάτου (Διευθύντρια Γυμνασίου Παπάγου)
Γεωργίου Ορφέας (εκπρόσωπος μαθητών, Πρόεδρος 15μελούς 1ου Λυκείου Χολαργού)
Έφη Κόκοτα-Λυκοτραφίτη (εκπρόσωπος γονέων)

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.