Κυριακή, 05 Μαϊος 2024 12:44

Με φθινοπωρινή διάθεση μπαίνει ο Μάρτιος σε Παπάγου και Χολαργό

Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος*

Με ανοιξιάτικες συνθήκες κύλησε το τριήμερο της Κ. Δευτέρας, ο καιρός όμως δεν βοήθησε στο πέταγμα του χαρταετού καθώς οι άνεμοι ήταν πολύ ασθενείς στο λεκανοπέδιο της Αθήνας.
Η Τρίτη, κύλησε στον Παπάγο και τον Χολαργό με καθαρά "ανοιξιάτικο" καιρό, έντονη ηλιοφάνεια, ενισχυμένους δυτικούς ανέμους που καθάρισαν την ατμόσφαιρα και ανέβασαν την θερμοκρασία στα επίπεδα των 20 °C . Πιο συγκεκριμένα, τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης, ο μετεωρολογικός μας σταθμός κατέγραψε μέγιστη θερμοκρασία 20,2 °C και μέγιστη ριπή ανέμου 81km/h!!!

Την Τετάρτη, ο καιρός αλλάζει, με αρκετή συννεφιά που ολοένα και θα πυκνώσει και, από το μεσημέρι, θα φέρει βροχές και, ενδεχομένως, παροδικές καταιγίδες. Παράλληλα θα επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως από το απόγευμα. Μετά το απόγευμα τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και η νύχτα προβλέπεται γενικά ήρεμη με αρκετή ψύχρα και πολλή υγρασία.

Την Πέμπτη, το σκηνικό του καιρού προβλέπεται "φθινοπωρινό", με συννεφιά κατά διαστήματα αλλά και περιόδους με ανοιχτό καιρό, ανέμους βορείων διευθύνσεων και θερμοκρασία κοντά στις κλιματικές τιμές.
Η Παρασκευή, προβλέπεται να κυλήσει με ανοιξιάτικες συνθήκες, αρκετή ηλιοφάνεια, δυτικούς ανέμους και αισθητή άνοδο στην θερμοκρασία (ο καιρός θα μοιάζει κάπως με αυτόν της Τρίτης).

Το Σαββατοκύριακο, αναμένεται νέα αξιόλογη μεταβολή του καιρού με πυκνή συννεφιά, βροχές, καταιγίδες κατά διαστήματα, ισχυρούς ανέμους και, κατά πάσα πιθανότητα, πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή.
Σύμφωνα με τις ενδείξεις που έχουμε αυτή τη στιγμή, η δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου, θα χαρακτηριστεί από συννεφιά, κατά διαστήματα αυξημένη, ενισχυμένους ανέμους και γενικά χαμηλές θερμοκρασίες, είναι όμως ακόμα νωρίς για λεπτομέρειες...

Καλή εβδομάδα, καλό μήνα και καλή Σαρακοστή...

 

* Ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Αναλυτής/προγνώστης καιρού/ Συντονιστής προγνώσεων SiMeteo.gr, Ιδιοκτήτης ιδιωτικού μετεωρολογικού σταθμού Παπάγου

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.