Κυριακή, 05 Μαϊος 2024 16:49

Καμία λύση για την καθαριότητα των σχολείων από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου

"Θέλω να εκφράσω τη μοναξιά μας απέναντι σε ένα σύστημα. Είμαστε Υπάλληλοι του Υπ Παιδείας. Λογοδοτούμε σε αυτό, αλλά δε βλέπουμε τίποτα. Βλέπουμε εσάς. Με εσάς μπορούμε να μιλήσουμε. Εσάς θέλουμε δίπλα μας. Και όλους τους γονείς που τους ξέρουμε από παλιά και προσωπικά. Θέλουμε τη βοήθεια σας"!

Με αυτή την "κραυγή αγωνίας" έκλεισε τη σύντομη τοποθέτηση της η προϊστάμενη του 3ου Νηπιαγωγείου Χολαργού κα Μαρία Θεοδώρου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της πρωινής καθαριότητας στα σχολεία.

"Όλοι προσπαθούν. Οι γονείς ανησυχούν. Το πρόβλημα όμως υπάρχει. Κι εμείς το ζούμε πάρα πολύ έντονα. Ζούμε μια πραγματικότητα ασφυκτική κι επικίνδυνη για όλα τα παιδιά... Για τη λειτουργία του σχολείου, υπεύθυνοι εμείς! Μας ζητάνε συνεχώς περισσότερα μέτρα... Εμείς θα λογοδοτήσουμε αν υπάρξουν κρούσματα μηνιγγίτιδας, ιών κ.λπ. Εμείς θα λογοδοτήσουμε, όχι εσείς κε Δήμαρχε. Επομένως εάν συνεννοηθούμε..."

Αυτά τόνισε η κα Θεοδώρου σε μία ύστατη προσπάθεια να βρεθεί μία λύση για την πρωινή καθαριότητα. Νωρίτερα, είχε προηγηθεί στο ίδιο πνεύμα και η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού κα Σερετέλλη, η οποία τόνισε ότι η καθαριότητα του σχολείου έχει απόλυτη σχέση με την λειτουργία του κι ότι από τη διεύθυνση ελέγχεται και το μυρμήγκι που εισέρχεται εντός του σχολικού χώρου!

Λύση που όπως φάνηκε ναυάγησε πλήρως, αφού ο Δήμαρχος επικαλέστηκε τις αρνητικές απαντήσεις του Υπουργείου, ενώ ζήτησε και από τη δημοτική του παράταξη να καταψηφίσει και την πρόταση για την έκτακτη μεταφορά προσωπικού από την καθαριότητα του Δήμου στα σχολεία.

Πρόταση που υπερψήφιστηκε από τους Δημοτικούς Συμβούλους Σιώτου, Χαμηλοθώρη, Ρεκλείτη, Ρεμούνδο και Ζήκα, ενώ δεν πήραν θέση ψηφίζοντας "λευκό" οι Τούτουζας, Αυγερινός, Ρετσινιά, Κανάκης Καραγιάννης και Ρίζος.

Για το ίδιο θέμα η Ένωση Συλλόγων Γονέων κατέθεσε ένα ψήφισμα το οποίο υιοθετήθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Κι έτσι... όμορφα "έκλεισε" το θέμα που απασχόλησε τη σχολική κοινότητα τον τελευταίο διάστημα και οι γονείς θα κληθούν και πάλι να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να διασφαλίσουν την υγεία και υγιεινή των παιδιών τους στα δημόσια σχολεία του Παπάγου και του Χολαργού.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.