Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 07:36

Σιώτου, Χαμηλοθώρη ρωτούν το Δήμαρχο για τα έργα στο 1ο Λύκειο Χολαργού

Επίκαιρη ερώτηση μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο που μπαίνει από μέρα σε μέρα στο 1ο Λύκειο Χολαργού κατέθεσαν οι Δημοτικές Σύμβουλοι Παπάγου Χολαργού Μαρία Σιώτου και Νατάσσα Χαμηλοθώρη. Το φλέγον θέμα που ανακύπτει από την κατά τ' άλλα θετική αναβάθμισης του παλιού και βεβαρημένου κτιρίου είναι η ταυτόχρονη λειτουργία του σχολείου με τις εργασίες τελικά μεγάλης εμβέλειας που θα γίνουν στο χώρο. Ένα θέμα που ανησυχεί τους γονείς τόσο του Λυκείου, όσο και του 1ου Γυμνασίου Χολαργού καθώς και τους ίδιους τους μαθητές αφού αποτέλεσε αίτημα των πρόσφατων καταλήψεων καθώς και της πορείας τους στο Δημαρχείο.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης των δύο Δημοτικών συμβούλων όπως κατατέθηκε  προς τον Δήμαρχο:

Προς: Δήμαρχο Παπάγου Χολαργού κ. Ηλία Αποστολόπουλο
Κοινοποίηση: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου Χολαργού κ. Νίκο Κουκή

ΕΡΩΤΗΣΗ

Κύριε Δήμαρχε,

Με δεδομένα ότι:
- Yπογράψατε στις 21 Ιανουαρίου 2020 τη σύμβαση με την εργολαβική εταιρεία για το έργο «Αναβάθμιση του 1ου Λυκείου Χολαργού», ώστε να ξεκινήσει άμεσα.
- Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή ευρεία ενημερωτική συνάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Παιδείας, μελών την Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, της Διεύθυνσης του 1ου ΓΕΛ Χολαργού, του Συλλόγου Γονέων του 1ου ΓΕΛ Χολαργού και εκπροσώπων της εργολαβικής εταιρείας στο χώρο του σχολείου και
- Την έντονη ανησυχία γονέων και μαθητών, που διατυπώνεται με κάθε ευκαιρία για την πορεία των έργων και την παράλληλη, όπως εσείς έχετε δηλώσει, (απομονώνοντας μέρη του σχολείου) λειτουργία του σχολείου

Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε:
1. Ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα των εργασιών. Πότε θα ξεκινήσει το έργο και πως αυτό θα προχωρήσει.
2. Αν έχετε εξετάσει την πιθανότητα μετακίνησης των μαθητών κατά τη διάρκεια των έργων ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ασφάλεια για αυτούς, αλλά και ηρεμία γιατί πρόκειται για μαθητές που βρίσκονται στη φάση προ των πανελλαδικών εξετάσεων.
3. Αν έχετε τη σύμφωνη γνώμη της Τεχνικής Υπηρεσίας και των επιβλεπόντων μηχανικών για την πραγματοποίηση των εργασιών με την ταυτόχρονη λειτουργία του σχολείου και τους μαθητές συγκεντρωμένους σε μία πτέρυγα του κτιρίου κάθε φορά.

Οι Δημοτικές Σύμβουλοι Παπάγου Χολαργού
Μαρία Σιώτου - Νατάσσα Χαμηλοθώρη


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.