Σάββατο, 04 Μαϊος 2024 20:49

Και παρέμβαση της Αστυνομίας στη μάχη για τα σχολεία στο Χολαργό

 


Απίστευτες καταστάσεις διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα στο Χολαργό με την κόντρα μεταξύ Δημοτικής Αρχής και Συλλόγων Γονέων να κορυφώνεται. Από τη μία ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Σιαμάνης να εξαπολύει ανοιχτή επίθεση απέναντι σε Συλλόγους Γονέων των σχολείων της 17ης Νοέμβρη που ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας. Κι από την άλλη οι Σύλλογοι Γονέων να δείχνουν αποφασισμένοι ξανά-ανάρτησαν νέο πανό και καλούν σε διαμαρτυρία τους γονείς τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο.

Στο ενδιάμεσο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων των 2ου Νηπιαγωγείου Χολαργού καταγγέλλει ότι δέχθηκε τηλεφώνημα για "συστάσεις" από την Αστυνομία προφανώς μετά από παρέμβαση της δημοτικής Αρχής αφού οι συστάσεις αφορούσαν την τήρηση του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου!

Και αναρωτιέται κανείς ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου δεν περιλαμβάνει και την τήρηση της καθαριότητας μέσα στα σχολεία τα οποία ανήκουν στην ιδιοκτησία του Δήμου Παπάγου Χολαργού;


Διαβάστε την ανοιχτή επιστολή του Αντιδημάρχου Βασίλη Σιαμάνη προς τους γονείς:

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020
Αγαπητοί, σε συνέχεια της ανακοίνωσης από μέρος γονέων σχετικά με τη χτεσινή μου κίνηση ως Αντιδήμαρχος καθαριότητας, να απομακρύνω με υπάλληλο της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, το πανό από σχολείο, σας ενημερώνω για τα εξής:
Οι νόμοι δεν κάνουν εξαιρέσεις και δεν εξετάζονται κατά περίπτωση. Είναι κοινά εφαρμόσιμοι και δεν δέχονται εξαιρέσεις.
Οι όποιες προσωπικές μου απόψεις, καλώς ή κακώς δεν μου επιτρέπουν να δρω κατά συνείδηση. Αν δηλαδή συμφωνώ με το περιεχόμενο μιας αφίσας ή ενός πανό, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις θεσμικές μου υποχρεώσεις.
Από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκα με τα κοινά, κύρια μέριμνά μου ήταν και είναι ο ουσιαστικός διάλογος του δημότη με την δημοτική αρχή. Όχι οι κραυγές και η ένταση. Ο διάλογος. Και οι λύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο σας καλώ να πείτε ότι θέλετε, μέσα από νόμιμους τρόπους επικοινωνίας.
Η διαδρομή μου μέχρι σήμερα, η ενασχόλησή μου με τα κοινά, η ένταξή μου σε πολιτικές οργανώσεις και σωματεία είχε πάντα ένα κοινό. Τη δημοκρατία, μακριά από τα άκρα, με σεβασμό προς όλους και χωρίς παρωπίδες.
Οποιαδήποτε αιχμή και υπονοούμενο, για τις αξίες και τα πιστεύω μου, εκτός από άστοχο είναι και ανήθικο. Και σταματάει εδώ.
Και κάτι τελευταίο. Η ζωή δεν με αξίωσε ακόμα να γίνω γονέας. Ωστόσο σέβομαι απόλυτα το ρόλο των γονέων ως κάτι εξαιρετικά σημαντικό για την κοινωνία μας. Με δεδομένο αυτό το σεβασμό, επιτρέψτε μου να αποδοκιμάσω την προσπάθεια κάποιων, να εκμεταλλευτούν τα σχολεία ως τρόπους προβολής των δικών τους προσωπικών φιλοδοξιών και να τα μετατρέψουν σε πεδία σύγκρουσης μιας μερίδας πολιτικοποιημένων γονέων.
Τα σχολεία ανήκουν στα παιδιά. Αποκλειστικά.

Βασίλης Σιαμάνης
Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Κοινότητας Χολαργού

 

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 2ου Νηπιαγωγείου Χολαργού μετά το τηλεφώνημα της Αστυνομίας:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΦΥΛΑΞΗ & ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΙΑ!

Η Δημοτική Αρχή, συνεχίζοντας την προκλητική της στάση απέναντι στα αιτήματά μας, έπειτα από την επιχείρηση φίμωσης με την απαγόρευση σε εκπροσώπους μας να πάρουν το λόγο στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο και την αποκαθήλωση του πανό που αναρτήσαμε μαζί με άλλους Συλλόγους, περνάει στην επιχείρηση εκφοβισμού.
Την Παρασκευή 31/1, έπειτα από παρέμβαση του Αντιδημάρχου καθαριότητας υπήρξε τηλεφωνική κλήση από το Αστυνομικό Τμήμα Χολαργού στον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Χολαργού και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Παπάγου- Χολαργού. Η αιτιολογία της τηλεφωνικής κλήσης ήταν να γίνουν «συστάσεις» ώστε το πανό που είχε επανατοποθετηθεί στη θέση του από τους Συλλόγους Γονέων την Παρασκευή 31/1 να αποσυρθεί.

Καταλαβαίνουμε ότι η Δημοτική Αρχή αδυνατεί να εξηγήσει στους γονείς γιατί την ώρα που επικαλείται τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου και ασχολείται με ένα πανό, αφήνει τα σχολεία χωρίς προσωπικό καθαριότητας θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία και ασφάλεια των παιδιών μας, σε μια περίοδο μάλιστα που βρίσκονται σε έξαρση οι ιώσεις.

Καταλαβαίνουμε ότι η Δημοτική Αρχή νιώθει εκτεθειμένη απέναντι στους γονείς γιατί ενώ εδώ και πολλούς μήνες είναι ενήμερη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, δεν έχει δώσει λύση και αν πραγματικά ήθελε να δώσει λύση δε θα αντιμετώπιζε τους Συλλόγους Γονέων ως εχθρούς.

Δεν ανεχόμαστε, όμως, στις δράσεις διεκδίκησης που συλλογικά αποφασίζουν οι γονείς μέσω των δημοκρατικών τους διαδικασιών, να επιστρατεύεται ακόμα και η αστυνομία με σκοπό να εκφοβιστούμε. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη!
Όσο για τις επικλήσεις περί νομιμότητας των δράσεων μας, τους τις επιστρέφουμε. Γιατί αυτό που θα πρέπει να απαντήσει η Δημοτική Αρχή είναι ποιο νομικό πλαίσιο της επιτρέπει να αφήνει τα σχολεία μας χωρίς το απαραίτητο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία τους και εκτεθειμένη την υγιεινή και ασφάλεια των παιδιών μας.

Καλούμε όλους τους γονείς του σχολείου μας να συμμετέχουν τη Δευτέρα 3/2 στη διαμαρτυρία στο Δημαρχείο, αφού αφήσουμε τα παιδιά μας στο σχολείο το πρωί, δράση που αποφασίσαμε ομόφωνα στην κοινή Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήσαμε με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Νηπιαγωγείου Χολαργού, στην οποία όπως μας έχει ενημερώσει θα συμμετάσχει και ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Χολαργού.

Στη διαμαρτυρία της Δευτέρας θα καταθέσουμε τις υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των γονιών και θα ζητήσουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Με εκτίμηση,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
2ου Νηπιαγωγείου Χολαργού

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.