Σάββατο, 04 Μαϊος 2024 22:51

Εταιρείες θα μπουν στα σχολεία Παπάγου-Χολαργού για την καθαριότητα

 

Στη φουρτουνιασμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης (22/1/2020) που στιγματίστηκε από τους διαπληκτισμούς της δημοτικής αρχής με τους γονείς και τελικά την αποχώρηση τους, συζητήθηκε και αποφασίσθηκε και η παραχώρηση σε ιδιωτικά συνεργεία της καθαριότητας των σχολείων.

Έφυγαν δηλαδή, οι γονείς και μερικά λεπτά μετά "λύθηκε" εν τη απουσία τους, το μείζον θέμα για τα σχολεία αυτή τη στιγμή, αυτό της καθαριότητας. Δεν παρέμειναν να διατυπώσουν την άποψη τους, ενώ τις επόμενες μέρες προχώρησαν σε διαμαρτυρίες με πανό και καταγγελίες από Συλλόγους για την φίμωση τους.

Έχασαν, τελικά την ευκαιρία να επηρεάσουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η πλειοψηφία του, αποφάσισε υπέρ της μάλλον εύκολης λύσης αυτής των ιδιωτικών συνεργείων καθαριότητας μέσα στα σχολεία. Κι έτσι απλά μετά από τρία, τουλάχιστον, χρόνια έντονων διαμαρτυριών που το θέμα ερχόταν και ξαναερχόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική αρχή έδωσε τη λύση που είχε στο τσεπάκι, αφού ήδη καθαρίζει τα δημοτικά κτίρια με αυτό τον τρόπο.

Κατά τη συζήτηση κατηγορηματικά αντίθετες τέθηκαν οι Δημοτικές Σύμβουλοι Μ. Σιώτου, Ν. Χαμηλοθώρη οι οποίες ανέλυσαν τους λόγους που τα ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας δεν διασφαλίζουν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας κυρίως για τους μαθητές, δεχόμενες μάλιστα και επίθεση από στελέχη της δημοτικής αρχής. Αντίθετος και ο επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών Π. Ζήκας, και ήταν οι μόνοι τρεις που ψήφισαν "ΚΑΤΑ".
Ενώ από τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που ήταν παρόντες "ΛΕΥΚΟ" ψήφισαν οι Γ. Ανυφαντής και Γ. Αυγερινός (ιδιαίτερης σημασίας ψήφος αφού είναι και ταμίας του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων). Και τέλος "ΥΠΕΡ" της εισήγησης του Δημάρχου ψήφισαν οι κ.κ. Ν. Κανάκης, Ν. Καραγιάννης.

Πρέπει να τονιστεί εδώ ότι στην ίδια συζήτηση τέθηκε και το θέμα που έγινε viral με το μάζεμα των νεραντζιών και τα 10 ευρώ που θα κοστίσει και φέτος το κάθε δέντρο. Θέμα που μεταξύ των δημοτών αποτελεί ανέκδοτο...

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.