Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 22:02

Χαμηλοθώρη σε Αποστολόπουλο: Διορθώστε το πεζοδρόμιο στο 5ο Δημοτικό Χολαργού

natilias

Με επιστολή προς το Δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο, η δημοτική Σύμβουλος Νατάσσα Χαμηλοθώρη τον καλεί να παρέμβει και να διορθώσει τις αστοχίες στο έργο της διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου στην πρόσοψη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού επί της Σαρανταπόρου, όπως έχει ήδη διαμορφωθεί και είναι σε εξέλιξη αυτές τις μέρες.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της επιστολής που ακολουθεί:

Κύριε Δήμαρχε,

Ενημερώθηκα ότι προχωρήσατε εντός των σχολικών διακοπών των Χριστουγέννων στη διαπλάτυνση του πεζοδρομίου της Σαρανταπόρου μπροστά από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού.

Έτσι, επισκέφθηκα το σημείο το Σάββατο 11/1/20. Μετά λύπης μου διαπίστωσα αρκετές αστοχίες παρά το μικρός εύρος του έργου. Αστοχίες τις οποίες συζήτησα και με γονείς του σχολείου που έτυχε να παραβρίσκονται. Και συγκεκριμένα:

Η διαπλάτυνση ΔΕΝ συνεχίζεται σε όλο το μήκος της πρόσοψης του σχολείου επί της Σαρανταπόρου αλλά διακόπτεται απότομα σχεδόν 2 μέτρα πριν από την είσοδο;! Ακόμη κι ένας μη ειδικός αντιλαμβάνεται ότι εκεί θα συσσωρεύονται τα νερά της βροχής (το διαμορφούμενο λούκι είναι προφανώς ανεπαρκές για τον όγκο του νερού που "κατεβάζει" ο δρόμος) δημιουργώντας ένα νέο, επιπλέον πρόβλημα μπροστά στην είσοδο του σχολείου.

Η διαπλάτυνση ΔΕΝ συμπεριλαμβάνει και τη γωνία της Θάλειας, αλλά διακόπτεται σχεδόν 1 μέτρο πριν από αυτή. Γεγονός που κατά τη γνώμη μου ενέχει τεράστιο κίνδυνο ατυχήματος. Επιπλέον, απ' ότι διαπίστωσα, δεν προβλέπεται εκεί η δημιουργία ράμπας!

Η διαμόρφωση ταπείνωσης στο μέσον σχεδόν της διαπλάτυνσης με αντίστοιχη στην απέναντι μεριά του δρόμου, δεν αντιλαμβάνομαι σε τι εξυπηρετεί αφού σε κανένα άλλο σημείο του έργου ΔΕΝ υπάρχουν εξίσου ταπεινώσεις! Δλδ στη μητέρα με το καρότσι υποδεικνύουμε να κατεβεί στο οδόστρωμα ώστε να ανεβεί από τη νέα ταπείνωση;!

Και τέλος, δεν μπόρεσα να καταλάβω αν το υπάρχον πεζοδρόμιο, εντάσσεται στο έργο ώστε να αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο.

Κύριε Δήμαρχε,

Εμείς, επιμένουμε στην εξασφάλιση της ασφαλούς προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών ως κορυφαία προτεραιότητα.

Εμείς, επιμένουμε στη δημιουργία και τήρηση όρων αστικής βιώσιμης κινητικότητας! Ειδικότερα σε χώρους πέριξ των σχολικών κτιρίων για εμάς αποτελεί και βιωματική καλλιέργεια της νοοτροπίας των αυριανών δημοτών.

Εμείς, επιμένουμε σε συνολικούς σχεδιασμούς βάσει των οποίων θα γίνεται η όποια έστω και μικρή παρέμβαση!

Γι αυτό σας καλούμε,

Να προχωρήσετε στις απαραίτητες αλλαγές διορθώνοντας τις αστοχίες της αρχικής μελέτης, ώστε:

Η διαπλάτυνση από τη μεριά του σχολείου να καλύπτει όλο το μήκος της πρόσοψης του κτιρίου του σχολείου επί της Σαρανταπόρου, από τη γωνία της Θάλειας έως το όριο του οικοπέδου του σχολείου με την πολυκατοικία.

Οι ταπεινώσεις, τουλάχιστον στο κομμάτι της νέας παρέμβασης, να οδηγούν σε ολοκληρωμένη διαδρομή.

Να διαμορφώσετε το υπάρχον πεζοδρόμιο βάσει της μελλοντικής διαμόρφωσης των πεζοδρομίων της Σαρανταπόρου και ει δυνατόν να αποτελεί μέρος της διαπλάτυνσης που τώρα δημιουργείτε.

Να παρέμβετε, ώστε να παραδοθεί στους χρήστες γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς, όχι ένα πρόχειρο έργο αλλά μία, έστω αρχική, λύση στο καθημερινό πρόβλημα τους, που θα μπορεί να ενσωματωθεί στη συνέχεια σε όποιες παρεμβάσεις δρομολογηθούν.

Τέλος, με την ευκαιρία, επαναφέρουμε την πρόταση μας για τη διαμόρφωση σε ήπιας κυκλοφορίας της Θάλειας στο κομμάτι μεταξύ Σαρανταπόρου και Ξανθίππου, ώστε να γίνει λειτουργική και η δεύτερη είσοδος και έξοδος του σχολείου και να αποσυμφορηθεί η μία και προβληματική επί της Σαρανταπόρου.

Με τιμή
Νατάσσα Χαμηλοθώρη
Δημοτική Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού

pezSARANTAP

pezSARANTAPb

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.