Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 00:17

Διαπλατύνεται το πεζοδρόμιο στο 5ο Δημοτικό Χολαργού


pemptopezodromiob
Η δικαίωση για το χρόνιο αίτημα των γονιών του 5ου Δημοτικού Χολαργού ήρθε έστω εν μέρει, έστω και καθυστερημένα. Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς μπορεί το σχολείο να υποδέχτηκε με μπάζα στην είσοδο του, τα παιδιά, αλλά όπως φαίνεται είναι για καλό σκοπό.

Ήδη από το Δεκέμβριο του 2016 ο Σύλλογος Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου είχε καταθέσει έγγραφα που καταδείκνυαν το μεγάλο καθημερινό πρόβλημα κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών, στο στενό πεζοδρόμιο της εισόδου επί της Σαρανταπόρου. Από τότε μεσολάβησαν κι άλλες επιστολές, παραστάσεις, σχολικά συμβούλια σε όλα το συγκεκριμένο πρόβλημα καταλάμβανε την πρώτη θέση! Αίτημα όλων των οικογενειών αλλά και των εκπαιδευτικών η ασφαλής πρόσβαση των μαθητών και των συνοδών τους στο σχολείο.

pemptopezodromio

Μπορεί να πέρασαν τρία χρόνια, να χύθηκε πολύ μελάνι και να δαπανήθηκαν αμέτρητες ώρες συζητήσεων, έφτασε όμως η στιγμή να αντιληφθεί η Δημοτική Αρχή τη σημασία του συγκεκριμένου έργου ώστε να το προωθήσει.

Ωστόσο η διαπλάτυνση του πεζοδρομίου της εισόδου του σχολείου αποτελεί μόνο ένα μικρό, μάλλον πρόχειρο, μέρος της λύσης του μεγάλου προβλήματος, αφού τα πεζοδρόμια κατά μήκος όλης της Σαρανταπόρου αλλά και των κοντινών στο σχολείο κάθετων οδών είναι γεμάτα εμπόδια, απροσπέλαστα, ανύπαρκτα!


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.