Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 13:38

Ψυχρή και αυτή η εβδομάδα σε Παπάγου και Χολαργό


 

imittosxioni

Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος*

Μία μεγάλη "μάχη" λαμβάνει χώρα από τα ξημερώματα της Δευτέρας στο λεκανοπέδιο της Αθήνας, καθώς ο "λευκός επισκέπτης" "μάχεται σθεναρά" για να κατέβει χαμηλότερα και να χαρίσει τα δώρα του στους κατοίκους των προαστίων. Η "μάχη" είναι αμφίρροπη καθώς η θερμοκρασία είναι ακριβώς στο όριο με αποτέλεσμα μόλις ένας βαθμός διαφορά να χωρίζει τους κατοίκους του Παπάγου και του Χολαργού από το λευκό όνειρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο μετεωρολογικός μας σταθμός, που βρίσκεται στην κάτω ζώνη Παπάγου, κατέγραψε κατά τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας, θερμοκρασία κοντά στους 4, με όριο θερμοκρασίας που απαιτείται για καθαρή χιονόπτωση περίπου 2,5. Με αυτές τις συνθήκες, η χιονόπτωση μέχρι τις 6μμ περιορίστηκε στον Υμηττό άνω των 400μ, με το ύψος χιονιού να είναι ήδη μεγάλο στα ανώτερα τμήματα του βουνού. Άξιο αναφοράς είναι η ριπή ανέμου 105km/h που κατέγραψε ο σταθμός μας, νωρίς, τα ξημερώματα.

Τα φαινόμενα, είτε είναι χιόνι είτε χιονόνερο, θα συνεχιστούν και κατά την διάρκεια της Τρίτης, με τάση σταδιακής υποχώρησης. Σε κάθε περίπτωση, η πιθανότητα να "το στρώσει" περιορίζεται κυρίως στα πάρκα και στις σκεπές της περιοχής και δεν προβλέπεται να υπάρξουν επιπλοκές στους δρόμους. Το στοιχείο όμως που χρειάζεται μεγάλη προσοχή, είναι οι σφοδρές ριπές των ανέμων οι οποίες ενδέχεται να ξεπεράσουν σε ένταση τα 100km/h, παροδικά, προκαλώντας επικίνδυνες συνθήκες.

Η ψυχρή εισβολή, προβλέπεται να συνεχιστεί και κατά την διάρκεια της Τετάρτης και της Πέμπτης με την θερμοκρασία να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα, την συννεφιά να επικρατεί και την βροχή/χιόνι να κάνει, ενδεχομένως, την εμφάνισή του.

Ουσιαστικό άνοιγμα του καιρού και αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας, προβλέπεται από την Παρασκευή. Μέχρι τότε, ακόμα και εάν ο Παπάγος και ο Χολαργός δεν καταφέρουν να φορέσουν τα "γιορτινά" τους, ο Υμηττός, θα έχει στρωθεί με πολύ πολύ χιόνι. Εξάλλου ο Χειμώνας τώρα ξεκίνησε...

Καλή εβδομάδα και μία υπέροχη χρονιά σε όλους!...

* Ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Αναλυτής/προγνώστης καιρού/ Συντονιστής προγνώσεων SiMeteo.gr, Ιδιοκτήτης ιδιωτικού μετεωρολογικού σταθμού Παπάγου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.