Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 22:02

Μία... Erasmus Day στο 2ο Δημοτικό Παπάγου


erasmuspap

Μια καταπληκτική erasmus Day, για τη διάχυση του προγράμματός πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου. Δραστηριότητες που θα τις ζήλευαν ακόμη και επαγγελματίες, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από τους Εκπαιδευτικούς του σχολείου με μεγάλη επιτυχία. Μια συντονισμένη, ομαδική δουλειά που άφησε σε όλους μια γλυκιά γεύση, αυτή της επιτυχίας του αποτελέσματος και της ευχαρίστησης στα μάτια κυρίως των μαθητών.

Οι εκπλήξεις ξεκινούσαν ήδη από την είσοδο, όπου κάθε μαθητής δήλωνε συμμετοχή στα εργαστήρια κι έπαιρνε ένα αυτοκόλλητο με το λογότυπο του προγράμματος όπου αναγραφόταν το νούμερο του εργαστηρίου στο οποίο θα συμμετείχε.

Οι μαθητές της Στ΄τάξης που φιλοξενήθηκαν στην Εσθονία, μίλησαν για την εμπειρία τους με μια υπέροχη παρουσίαση που έφτιαξαν με τη βοήθεια της δασκάλας τους κ. Δρακοπούλου και της Εκπαιδευτικού των Υπολογιστών κ. Κεφαλά.

Στη συνέχεια, όλοι οι μαθητές με τους γονείς τους βγήκαν στο προαύλιο και έπαιξαν παιχνίδια με την καθοδήγηση της κ. Παπανικολάου και του κ. Κλεισιάρη, Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής, ενώ αμέσως μετά ξεκίνησαν τα βιωματικά εργαστήρια.

Όλα ήταν τόσο καλά σχεδιασμένα από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον τόσο των μαθητών όσο και των γονέων που συμμετείχαν. Μερικά από τα εργαστήρια και σχεδιασμένα παιχνίδια ήταν:

froutapap
-«Ας χορέψουμε μαζί», εργαστήριο από την κ. Καρύδη, γονέα μαθήτριας της Α΄τάξης

-«Εξιχνιάζοντας το μυστήριο των κρυμμένων φρούτων και λαχανικών». Η Εκπαιδευτικός κ. Μπεγάκη, οδήγησε τους μαθητές σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι ανακάλυψης των κρυμμένων φρούτων και λαχανικών στον πίνακα ζωγραφικής του Arcimboldo.

-«Φρουτολαχανοσυνθέσεις». Οι Εκπαιδευτικοί των Εικαστικών κ. Γκογκάκη και κ. Κακουδάκης δημιούργησαν συνθέσεις “έργα τέχνης” και στο τέλος του εργαστηρίου όλοι γεύτηκαν τις υπέροχες δημιουργίες.

-«Οι φωτογραφίες ζωντανεύουν» Η Εκπαιδευτικός των Υπολογιστών κ. Κεφαλά συντόνισε μαθητές και γονείς να δημιουργήσουν stop motion animation.

-«Και… θα πεις κι ένα τραγούδι» Οι Εκπαιδευτικοί των ξένων γλωσσών κ. Μουρίκη και κ. Μπεγάκη, ανέλαβαν το καραόκε σε… ξένες γλώσσες

-“Μι τα φα ς όλα σι” Η Εκπαιδευτικός της Μουσικής κ. Μαντούβαλου οργάνωσε διασκεδαστικά μουσικά παιχνίδια

-«Ο κήπος της ψυχής μας» Η Εκπαιδευτικός κ. Βουλκούδη συντόνισε μαθητές και γονείς για να ρίξουν “φευγαλέες ματιές στο πιο δημιουργικό μέρος του εαυτού τους”.

erasmuspapgym

Εκτός από τους Εκπαιδευτικούς που ανέλαβαν τα εργαστήρια, οι υπόλοιποι βοήθησαν στην οργάνωση και στο στήσιμο της εκδήλωσης, όπως οι κ.κ. Δρακοπούλου, Καραμάνου, Παλαιολόγου στην προετοιμασία, καθώς και οι κ.κ. Σταματοπούλου και Αποστολοπούλου στην υποδοχή των μαθητών.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.