Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 10:25

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: "Δε θέλουμε άλλα σχολεία στου Παπάγου!"


oikonomouds

Τι κι αν συζήτησε επί τρεις ώρες το Δημοτικό Συμβούλιο για τα προβλήματα που αντιμετώπιζουν τα σχολεία. Τι κι αν αναδείχθηκε ως νούμερο ένα πρόβλημα αυτό της έλειψης σχολικών αιθουσών.
"Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις" με το που έφυγαν από την αίθουσα οι Σύλλογοι Γονέων η Δημοτική Αρχή δια στόματος Δημήτρη Οικονόμου, Αντιδημάρχου Καθαριότητας Παπάγου, ανακοίνωσε ότι προχωρά την ερχόμενη Κυριακή σε δενδροφύτευση 120 δέντρων στην κατ' αυτόν πλατεία της 28ης Οκτωβρίου, δηλαδή στο οικόπεδο της οδού Παναγιώτου που μόλις στην προηγούμενη συζήτηση και ενώπιον των γονέων ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ζητά την ίδρυση νέου Δημοτικού Σχολείου στου Παπάγου με έδρα αυτό το συγκεκριμένο οικόπεδο που φυσικά είναι χαρακτηρισμένο στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για χρήση σχολείου!

Δεν είχε περάσει ούτε μία ώρα από την τοποθέτηση της κας Μποκώρου, Προέδρου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου, η οποία εξηγούσε ακριβώς τη μεγάλη ανάγκη νέου σχολείου στην πάνω περιοχή του Παπάγου. Περιγράφοντας το κακοσυντηρημένο σχολικό κτίριο της Αργυροκάστρου. Τονίζοντας ότι το σχολείο λειτουργεί με 6 αίθουσες λιγότερες! Αναφερόμενη στις γνωστές πέντε αίθουσες προκάτ είπε χαρακτηριστικά ότι η μία είναι κοντέινερ που χρησιμοποιείται σε εργοτάξια, ενώ των υπόλοιπων 4 αιθουσών, που αποτελούσαν μια προσωρινή λύση, έχουν λήξει τα υλικά, γεγονός που γίνεται αισθητό στους δασκάλους και τους μαθητές. Μίλησε για την υπεραριθμία που υπάρχει στο σχολείο για την οποία πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση διότι έχει να κάνει και με θέματα ασφάλειας. Ανέφερε ότι οι 35 εκπαιδευτικοί συνεδριάζουν σε μία αιθουσα 15 τμ. Και έκλεισε την τοποθέτηση της με την ερώτηση "πότε θα προχωρήσει η κατασκευή νέου 6θέσιου σχολείου στην Παναγιώτου"!

Για να έρθει λοιπόν ο κ. Οικονόμου μία ώρα μετά να της απαντήσει... Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος κοπής δέντρων, ανακοινώνοντας περιχαρής τη δενδροφύτεση των 120 δέντρων και διατύπωνοντας κατηγορηματικά την άποψη ότι "Οι πολίτες του Παπάγου, η συντριπτική πλειοψηφία τους, δεν επιθυμούν σχολείο στη συγκεκριμένη περιοχή... Για εμάς το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι πλατεία...". Δίνοντας λοιπόν την απάντηση στην κα Μποκώρου... "Ποτέ"!

Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αντέδρασαν άμεσα. Μιλώντας για κατάσταση σουρεάλ, αφού άλλα έλεγε η δημοτική αρχή πριν λίγη ώρα κι άλλα στη συνέχεια, και ανέφεραν ότι αν όντως γίνει η δενδροφύτευση στο συγκεκριμένο χώρο και προχωρήσει η ανέγερση του σχολείου θα πρέπει να πάρουν πια και νέα απόφαση για την κοπή και αυτών των 120 δέντρων!

Ο Δήμαρχος δεν άφησε να συζητηθεί περεταίρω το θέμα δηλώνοντας ότι αυτή είναι μια προσωπική γνώμη του κ. Οικονόμου, ωστόσο δεν απάντησε αν τελικά θα πραγματοποιηθεί ή όχι η δενδροφύτευση και ουσιαστικά έκλεισε το θέμα χωρίς να δίνεται η δυνατότητα περεταίρω συζήτησης.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.