Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 18:21

Η ενδυνάμωση της Αθλητικής Ψυχολογίας των αθλητών, στόχος για την η ΑΕ Χολαργού


psychoaex

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αθλητική Ψυχολογία έχει ως κύριο στόχο την καλλιέργεια της πνευματικής και ψυχολογικής διάστασης των αθλητών και την ενδυνάμωση της γνωστικής και πνευματικής τους ετοιμότητας. Οι ψυχολογικές δεξιότητες στον αθλητισμό, όπως και οι φυσιολογικές δεξιότητες, μπορούν να καλλιεργηθούν έτσι ώστε να βελτιωθεί η επίδοση του αθλητή. Οι δεξιότητες αυτές είναι η διαχείριση του άγχους, η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης, η ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων, η εύρεση και ενίσχυση εξωτερικών και εσωτερικών κινήτρων, η καλλιέργεια του αυτοέλεγχου, κ.α.
Η Αθλητική Ένωση Χολαργού ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με την Ψυχολόγο κ. Φάννυ Ροΐδου. Πιστοί στο εφαρμοζόμενο πενταετές πλάνο ανάπτυξης των Ακαδημιών επεκτείνουμε την συνεργασία μας με την κ. Ροΐδου (παρούσα έως σήμερα στα Holargos BC Basket camp) με στόχο την παροχή στους αθλητές μας ενός ολοκληρωμένου προγράμματος άθλησης.

Η κ. Ροΐδου είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του προγράμματος Ψυχολογίας του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μακρόχρονη επαγγελματική ενασχόληση με την καλαθοσφαίριση όπου έχει διακριθεί τόσο σε Πανελλήνιες όσο και σε Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις. Ασχολείται κυρίως με τη θεραπευτική αντιμετώπιση παιδιών με αναπτυξιακές και μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και με την ψυχοθεραπεία εφήβων και ενηλίκων. Από το 2017 συνεργάζεται με την ομάδα του ΑΚΟ Άρη Χολαργού ως Βοηθός Προπονητή της γυναικείας ομάδας, ενώ από το καλοκαίρι του 2018 πλαισιώνει ως ψυχολόγος την Εθνική Ομάδα Κορασίδων.

Στα πλαίσια της συνεργασίας προγραμματίζουμε έως το τέλος του έτους συνάντηση της Ψυχολόγου μας με :
- τους γονείς, όπου θα συζητηθούν θέματα που τους ενδιαφέρουν αναφορικά με την ενασχόληση των παιδιών τους με τον Αθλητισμό,
- τους προπονητές της Ακαδημίας ,όπου θα συζητηθούν οι αρχές την Αθλητικής Ψυχολογίας, ώστε να μπορούν να χειρίζονται καλύτερα τις καταστάσεις εντός και εκτός προπόνησης,
- τους Αθλητές της Ακαδημίας, όπου θα παρουσιαστούν & θα συζητηθούν ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες (πχ. η σχέση Προπονητή και Αθλητή, η διαχείριση της νίκης/ήττας, κλπ).


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.