Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 23:50

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα των Δήμων


skoupidiamazema

Σε κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει ήδη από το Σάββατο και προβλέπεται να κορυφωθούν με την Πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στους Δήμους απαντά το Συλλογικό όργανο των δημοτικών υπαλλήλων Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απαιτώντας την κατάργηση του άρθρου προς ψήφιση που αφορά στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου μεταξύ άλλων αναφέρει: ... Ακολούθησε Σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με μαζική συμμετοχή προκειμένου να συναποφασισθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, το πλαίσιο του αγώνα και οι μορφές δράσης τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ομόθυμη η βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Συλλόγων-Μελών για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αίτημα την απόσυρση του άρθρου 179 που ξεπουλά με ισχνές πλειοψηφίες τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων στα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα που ασκούν ασφυκτικές πιέσεις για εύκολο κέρδος στις πλάτες των Δημοτών.

Λαμβάνοντας το μήνυμα των Συλλόγων-Μελών η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε συνεδρίασή της αποφάσισε το πλαίσιο των κινητοποιήσεων για αμέσως επόμενες ημέρες.

1. Συμμετέχουμε και διευρύνουμε την ΑΠΟΧΗ από κάθε υπερωριακή απασχόληση και Εργασία για το Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019.
2. Την ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 πραγματοποιούμε μαζικές ολοήμερες Γενικές Συνελεύσεις (ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ) δίνοντας το μήνυμα στους εργαζόμενους της κρισιμότητας και της αναγκαιότητας συμμετοχής στις κινητοποιήσεις για περιφρούρηση των υπηρεσιών αλλά και των θέσεων εργασίας. Τα Γκαράζ των Δήμων παραμένουν κλειστά και γίνονται το κέντρο ενημέρωσης του αγώνα πάλης και αντίστασης στους εργαζόμενους και πολίτες με αίτημα την απόσυρση του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» και του άρθρου 179 που ξεπουλά μπιτ-παρά τις Δημόσιες Υπηρεσίες.
3. Με πρωτοβουλία των Συλλόγων-Μελών ζητάμε την έκτακτη σύγκληση των Δημοτικών Συμβουλίων προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις καταδίκης του άρθρου 179 που κατατέθηκε εν αγνοία και χωρίς την συναίνεση των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
4. Την ΤΡΙΤΗ 22 και την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Οκτωβρίου 2019 η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκηρύσσει 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού. Με αποφάσεις των Δ.Σ. των Συλλόγων-Μελών μπορεί η απεργία να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων του Δήμου.
5. Την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 στις 10.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Μηχανοκίνητη Πορεία με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα.
6. Την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-ΟΤΑ προκηρύσσει 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ίδια ημέρα στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη) Πανελλαδικό Συλλαλητήριο με ενωτικό-δυναμικό κάλεσμα συμμετοχής και αλληλεγγύης σε Ομοσπονδίες του Δημοσίου αλλά και του Ιδιωτικού Τομέα.

Δυναμικά-μαζικά-ενωτικά διεκδικούμε:

• Άμεση απόσυρση συνολικά του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» και ιδιαίτερα του άρθρου 179 που ξεπουλά τα πάντα στους ιδιώτες.
• Απόσυρση των άρθρων που στραγγαλίζουν και θέτουν κηδεμόνες στην συνδικαλιστική έκφραση Συλλόγων και Συνδικάτων προκειμένου να πειθαρχήσουν και να συμμορφωθούν στις κυβερνητικές πολιτικές.
• Άμεσες προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. Μονιμοποίηση εργαζομένων που εργάζονται για πολλά χρόνια στους Δήμους. Εκσυγχρονισμός του Μηχανολογικού εξοπλισμού προστασία της Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων.
• Διασφάλιση της καταβολής του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που από την αρχή του επόμενου μήνα κόβεται σύμφωνα με όσα μέχρι σήμερα ισχύουν.
Επισημαίνουμε σε όλους τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πως κατά την διάρκεια όλων των κινητοποιήσεων να προβλέπουν και να ορίζουν προσωπικό ασφαλείας, για την αποκομιδή των απορριμμάτων από Νοσοκομεία, Λαϊκές Αγορές και ευαίσθητους χώρους (Σχολεία, Παιδικές Χαρές, Γηροκομεία, κ.λπ.).
Καλούμε τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να ορθώσουν δυναμικό παρών, αντιδρώντας σθεναρά και αποφασιστικά σε όσους επιβουλεύονται και σχεδιάζουν το ξεπούλημα των υπηρεσιών και τελικά απολύσεις εργαζομένων με αιτιολογία την μη ύπαρξη εργασιακού αντικειμένου.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ
Ο.Τ.Α. ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ
ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ"

 

ΠΗΓΗ: www.myota.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.