Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 21:50

11 Δέντρα αποφάσισε να κόψει το Δημοτικό Συμβούλιο

dentra

Τέσσερις ελιές, 6 λεύκες, 1 βραχυχίτωνα και 1 τεράστιο πεύκο συνολικά 11 δέντρα, αποφάσισε να κόψει σε μία μόνο συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου Χολαργού!

Ανεπηρέαστοι όπως φαίνεται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παπάγου Χολαργού από την όλη συζήτηση και τον προβληματισμό περί κλιματικής αλλαγής προχώρησαν κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου στην απόφαση της κοπής 10 δέντρων. Ενώ στην αρχή της συνεδρίασης αποφασίστηκε οριστικά η κοπή ενός τεράστιου υγιέστατου πεύκου, χωρίς να γίνεται δεκτή από την πλειοψηφία σχετική ένσταση δημοτών.

Από τη συζήτηση του θέματος απείχαν οι Δημοτικές Σύμβουλοι Σιώτου, Χαμηλοθώρη μετά από την καταγγελία της δεύτερης ότι το ένα από τα 11 δέντρα που έφτασαν στην εισίγηση για κοπή στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε ήδη κοπεί! Κι έτσι πολύ απλά οι αποφάσεις ήταν και ομόφωνες με όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δημάρχου και τους τέσσερις παρόντες από την αντιπολίτευση Κανάκη, Καραγιάννη, Ρεκλείτη και Ρεμούνδο.

Να θυμίσουμε ότι η κα Σιώτου κατά την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκαθάρισε ότι τόσο η ίδια όσο και η κα Χαμηλοθώρη θα ψηφίζουν υπέρ της κοπής μόνο κάποιου δέντρου αποδεδειγμένα άρρωστου ή επικίνδυνου όσο δεν εκπονεί o Δήμος μία ολοκληρωμένη μελέτη διαχείρισης πρασίνου. Ζήτησε δε, ακριβώς γι αυτό το λόγο, οι περιπτώσεις να συζητούνται χωριστά και να εκδίδεται απόφαση για κάθε δέντρo. Πρόταση η οποία έγινε δεκτή από τη Δημοτική Aρχή.

 

*φωτό: Εθν. Αντιστάσεως 35. Στην εισήγηση της υπηρεσίας που έγινε ομόφωνα δεκτή αναφέρεται: "...Διαπιστώσαμε ότι το δέντρο (βραχυχίτωνας) που βρίσκεται δίπλα στην γκαραζόπορτα της οικίας πιέζει με τον κορμό και το ριζικό του σύστημα τους οδηγούς της συρόμενης πόρτας, ενώ οι πλάκες γύρω από τον κορμό έχουν ανασηκωθεί σε γωνία"...


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.