Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 21:19

Συνέχεια στον καλοκαιρινό καιρό και για τις επόμενες μέρες

ILIOS

Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος*

Έπειτα από το "φθινοπωρινό" ντεμπούτο που έκανε ο Οκτώβρης, όχι απλά μας δείχνει ένα ήπιο πρόσωπο, αλλά εδώ και αρκετές ημέρες, συμπεριφέρεται σαν καθαρά καλοκαιρινός μήνας, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί, και την θερμοκρασία να σκαρφαλώνει καθημερινά σε επίπεδα πάνω από 25°C. Τα μόνα στοιχεία που θυμίζουν πως βρισκόμαστε στην "καρδιά" του Φθινοπώρου, είναι, εκτός της μεγάλης διάρκειας της νύχτας, η δροσιά κατά την διάρκεια της νύχτας με την θερμοκρασία να πέφτει κοντά στους 15 °C και η αυξημένη υγρασία.

Το "καλοκαιρινό" σκηνικό προβλέπεται να συνεχιστεί στου Παπάγου και τον Χολαργό, για αρκετές ημέρες ακόμα με κύρια χαρακτηριστικά την κυριαρχία της ηλιοφάνειας, τους γενικά ασθενείς ανέμους, την υψηλή θερμοκρασία (μεταξύ 23 °C και 27 °C οι μέγιστες τιμές σε καθημερινή βάση) και την αυξημένη υγρασία.
Τοπικές νεφώσεις, θα κάνουν την εμφάνισή τους, κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ενώ υπάρχει περιορισμένο ενδεχόμενο να σημειωθούν βροχές ή/και καταιγίδες μικρής διάρκειας κυρίως την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη, προβλέπεται επικράτηση βορείων ανέμων οι οποίοι, ωστόσο, δεν φαίνεται να συνοδεύονται από αξιόλογη πτώση της θερμοκρασίας, ενώ η ηλιοφάνεια μάλλον θα συνεχιστεί.

Αξιολογώντας, τέλος, τα προγνωστικά σενάρια για την μετέπειτα εξέλιξη του καιρού, φαίνεται πως η θερμή περίοδος που διανύουμε, θα συνεχιστεί στο προάστιό μας μέχρι και τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου, με μια τάση, ωστόσο, για μεταβολή, μετά τις 25 Οκτωβρίου με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και την αυξημένη υγρασία. Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, είναι αρκετά πιθανό, λοιπόν, να εορταστεί με "φθινοπωρινές" και όχι "καλοκαιρινές" συνθήκες.

Προς το παρόν, το "Καλοκαιράκι" συνεχίζεται και οι ευκαιρίες για "καλοκαιρινές" εξορμήσεις και, γιατί όχι, για μπάνιο στις παραλίες της Αττικής, συνεχίζονται, μιας και οι "χειμερινοί κολυμβητές" μάλλον θα αργήσουν να πάρουν την "αποκλειστικότητα"...

Καλό υπόλοιπο εβδομάδες!!!

* Ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Αναλυτής/προγνώστης καιρού/ Συντονιστής προγνώσεων SiMeteo.gr, Ιδιοκτήτης ιδιωτικού μετεωρολογικού σταθμού Παπάγου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.