Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 13:08

Κλαδεμένα και παρατημένα μέσα στον Υμηττό!


imittoskimitirio

Επιστολή στο Δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο απέστειλε κάτοικος της Κοινότητας Παπάγου σχετικά με τα κλαδεμένα και παρατημένα, ήδη από τα μέσα Ιουλίου, κλαδιά στον Υμηττό στο ύψος των Κοιμητηρίων. Ο αναγνώστης του myxolargos/mypapagos.gr όπως αναφέρει μετά από δική του προτροπή και ενημέρωση στις υπηρεσίες μαζεύτηκε ένα μέρος αυτών αλλά την περασμένη εβδομάδα που ξαναβρέθηκε στο σημείο υπήρχε ακόμη πολύ μεγάλη επικίνδυνη ποσότητα.


Διαβάστε την επιστολή του αναγνώστη όπως την απηύθυνε στο Δήμαρχο:

"Καλησπερα κυριε Δημαρχε,

Τη Παρασκευη 6/9/2019 μιλησα τηλεφωνικα με τον κυριο Θεοχαρη για το εξης θεμα. Μια και τρεχω πολυ συχνα στον Υμηττο ειχα δει απο τα μεσα-τελη Ιουλιου συνεργειο να κοβει κλαδια σε δεντρα στο τμημα πανω απο το Κοιμητηριο Παπαγου δεξια και αριστερα απο το δρομο. Το ιδιο συνεχιστηκε δεξια (προς Καισαριανη) και αριστερα (προς Αγια Παρασκευη) απο τη πρωτη διασταυρωση μετα το Κοιμητηριο. Αυτο συνεχιστηκε και τον Αυγουστο οσο απιθανο και εαν ακουγεται για το χρονο που εγινε..!

Το χειροτερο ηταν οτι σταδιακα ολα τα κομμενα κλαδια με πευκοβελονες, φυλλα, κουκουναρια κλπ να αφηνονται δεξια και αριστερα του δρομου σχηματιζοντας μικρα βουνα χωρις να μαζευονται. Ανεφερα στο κυριο Θεοχαρη οτι μεχρι και εκεινη τη μερα (6/9/19) υπαρχουνε μεγαλες ποσοτητες. Μου απαντησε οτι ειναι ελαχιστες και θα μαζευτουνε αμεσα.

Στις 8/19 που ετρεξα παλι στο ιδιο τμημα στον Υμηττο ειδα οτι μεγαλη ποσοτητα παρεμενε στη θεση της και στις δυο κατευθυνσεις μετα τη διασταυρωση. Σταδιακα διαπιστωσα οτι μαζευτηκε στο
συνολο της η ποσοτητα στο αριστερο κομματι (προς Αγια Παρασκευη).

Την Πεμπτη (19/9/19) που ετρεξα παλι μετα απο αρκετες μερες (μια και λογω ανεμων ηταν κλειστα) στο τμημα της διασταυρωσης προς Καισαριανη υπαρχουνε ακομα μεγαλες ποσοτητες (καθολου ελαχιστες ..) σε μηκος διαδρομης περιπου 2 χλμ.!! Μπορειτε να πατε μια βολτα και να το διαπιστωστε προσωπικα. Τωρα να υπαρχουνε αυτα τα βουνα-προσανναματα στην καρδια της αντιπυρικης περιοδου (τελος Ιουλιου και ολο τον Αυγουστο!!) θεωρω πως ειναι τεραστιος κινδυνος. Αυτες οι ποσοτητες επρεπε να ειχανε μαζευτει αμεσα και στο συνολο τους.

Αναρωτιεμαι εαν ειστε γνωστης του θεματος..?

Συμπερασματικα για την επομενη χρονια θεωρω οτι: 1) τα κλαδια πρεπει να κοβονται μεχρι τελη Μαιου (ευθυνη Δασαρχειου Πεντελης)
και 2) Να μαζευονται αμεσα καθε μερα (ευθυνη Δημου Παπαγου-Χολαργου).

Εαν συνεβαινε κατι (αλλοιμονο!) πχ αρκουσε μια καυτρα τσιγαρου σε αυτα τα βουνα-προσανναμα τοτε η αποποιηση ευθυνων θα ετρεχε με το γνωστο ελληνικο τροπο δλδ αστραπη απο τον ενα υπευθυνο στον αλλο... αλλα ολα κατοπιν εορτης (καταστροφης...)

Ειμαι σιγουρος για τις καλες προθεσεις και τις προσπαθειες των εμπλεκομενων. Ολοι μας ομως κρινομαστε απο τις πραξεις μας και τα αποτελεσματα τους. Ποσω μαλλον εσεις που εχετε και θεσεις ευθυνης! Παρακαλω την αποψη σας για το θεμα".


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.