Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 23:18

Από τον Άννα στον Καϊάφα η... σαρδελοποίηση του 1ου Δημοτικού Χολαργού

apostolodsnew

Έκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της στέγασης των νηπίων και των μαθητών της Α' τάξης στο σχολικό συγκρότημα της Περικλέους. Ένα θέμα που έχει ανασταστώσει τις οικογένειες και των 462 (!) συνολικά παιδιών που φοιτούν στο σχολείο.

Η μη ύπαρξη χώρου που θα στέγαζε τα 17 επιπλέον παιδάκια που αποφοίτησαν τον Ιούνιο από το 5ο Νηπιαγωγείο Χολαργού ήταν η συνθήκη που πυροδότησε το ντόμινο των αρνητικών εξελίξεων. Και μπορεί να φανταστεί κανείς ότι, όταν δεν υπάρχει ελεύθερη αίθουσα να φιλοξενήσει μόλις 17 παιδιά σε ένα από τα σχολεία της πόλης, το πρόβλημα έχει πάρει πια γιγαντιαίες διαστάσεις.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή της χιονοστιβάδας των αρνητικών εξελίξεων που θα ακολουθήσουν από την αδράνεια της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία νέων σχολικών χώρων τα τελευταία πέντε χρόνια της θητείας της. Ένα θέμα για το οποίο το www.myxolargos/mypapagos.gr έχει αναφερθεί με εκτενή ρεπορτάζ πολλές φορές στο μακρινό αλλά και το πρόσφατο παρελθόν.

Στη συγκεκρμένη περίπτωση ωστόσο του συγκροτήματος της Περικλέους συνέβαλαν στην υπερδιόγκωση του προβλήματος και οι επιλογές των διευθυντών τόσο του 1ου Δημοτικού όσο και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας, που και οι δύο αποδέχτηκαν την εγγραφή των μαθητών με δεδομένο ότι θα μπορούσαν να μετακινήσουν το ένα τμήμα του συστεγαζόμενου 6ου Νηπιαγωγείου.

Όμως τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα υπολόγισαν και παρότι διοχετεύθηκαν παιδάκια στα γειτονικά Νηπιαγωγεία παρέμειναν τελικά 32 νήπια τα οποία πρέπει φυσικά να χρησιμοποιήσουν δύο αίθουσες. Έτσι σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν μία μικρή βοηθητική αίθουσα των εκπαιδευτικών 25 τμ. για τα 8 περίπου νηπιάκια ώστε να κατεβάσουν πια από το 2ο όροφο τα πρωτάκια... Απλές, καθημερινές ιστορίες τρέλας!

Έτσι, το μπαλάκι έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει ότι αυτή η λύση που προτείνεται τώρα 15 μέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους είναι η... "καλύτερη"!...

Για την ιστορία, το θέμα είχε αναδειχθεί ήδη από τις αρχές Ιουνίου από τους Συλλόγους γονέων των 5ων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Χολαργού, που με επιστολή τους προς το Δήμαρχο, ζητούσαν την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της έλειψης σχολικών αιθουσών. Ένα πρόβλημα που όπως όλα δείχνουν κι αν δεν αλλάξει κάτι σημαντικά θα κληθούν να αντιμετωπίσουν του χρόνου αυτοί.

Όσο για τον Σεπτέμβριο του 2020, οπότε πλέον θα εγγράφονται υποχρεωτικά στα Νηπιαγωγεία και τα 4χρονα παιδάκια, μετά και την αποδοχή της σχετικής απόφασης που υπέγραψε ο Δήμαρχος στις 6 Ιουνίου, όπως αποκάλυψε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η κατάσταση αν μείνει όπως είναι, θα είναι πλέον σουρεαλιστική με μοναδικά θύματα όλους τους μικρούς μαθητές της πόλης!


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.