Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 07:56

19θέσιο Σχολείο-Γίγαντας το 1ο Δημοτικό Χολαργού, μοναδικό στην Ελλάδα!


protodimerga

Με τέσσερα τμήματα στην Α' Δημοτικού ξεκινά η σχολική χρονιά για το μεγαλύτερο πλέον σχολείο του Δήμου Παπάγου Χολαργού το 1ο Δημοτικό της Περικλέους, φτάνοντας τα 19 τμήματα συνολικά διεκδικώντας τον τίτλο του μοναδικού 19θέσιου σχολείου της χώρας!

Με μία μάλλον περίεργη απόφαση του σχολείου, αλλά και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας καταργείται το τμήμα ένταξης και στη θέση του διαμορφώνεται μία επιπλέον αίθουσα διδασκαλίας Α' τάξης για τα υπεράριθμα πρωτάκια που δεν μπόρεσαν να εγγραφούν στο 5ο Δημοτικό Χολαργού.

Το www.myxolargos/mypapagos.gr έχει γράψει χιλάδες λέξεις τα τελευταία πέντε χρόνια για το πρόβλημα της έλλειψης αιθουσών στα Δημοτικά σχολεία τόσο του Παπάγου όσο και του Χολαργού. Πρόβλημα που όπως προέκυπτε από τα ρεπορτάζ και επιβεβαιώνεται χρονιά-χρονιά θα παρουσίαζε επιπτώσεις ντόμινο. Και προβλέπεται να κορυφωθεί με την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική που θα επιβληθεί υποχρεωτικά στον ανέτοιμο Δήμο μας από την επόμενη σχολική χρονιά.

Έτσι, το πολύχρωμο κτήριο της Περικλέους που κατά τ' άλλα ομόρφυνε το κέντρο του Χολαργού με την εξωτερική ανακαίνιση του , εσωτερικά θα αντιμετωπίσει για τα επόμενα έξι χρόνια σωρεία προβλημάτων με τα περίπου 440 παιδιά που θα φιλοξενεί.

Πρώτο και σημαντικότερο αυτό της κατάργησης της αίθουσας ένταξης. Υπολογίζοντας πρόχειρα ότι περί τα 40 παιδιά χρήζουν
ειδικής αγωγής και εξειδικευμένης μαθησιασκής υποστήριξης και τα οποία όχι μόνον δεν θα έχουν ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, αλλά ούτε καν αποκλειστικό χώρο για την διδασκαλία τους, αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα το διογκωμένο μέγεθος του προβλήματος.

Δεύτερο και εξίσου σημαντικό στοιχείο καταγράφεται από τα νούμερα που... φωνάζουν δυνατά ότι το σχολείο αυτό έχει χτιστεί για 18θέσιο και περίπου 400 παιδιά. Από φέτος και για τα επόμενα τουλάχιστον 6 χρόνια θα λειτουργεί με επιπλέον περίπου  40 παιδιά. Προβλήματα αλλά και ατυχήματα στους κοινόχρηστους χώρους θα είναι συχνά και καθημερινά φαινόμενα, αφού άλλωστε ήδη υπήρχαν.
Προσθέτοντας και τα δύο τμήματα του 6ου Νηπιαγωγείου Χολαργού που φιλοξενείται από τη μεριά της Βεντούρη στο ισόγειο του κτηρίου, αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου σχολείου περνάει πλέον σε μία "άλλη" φάση!

Καλά πληροφορημένες πηγές του www.myxolargos.gr/mypapagos.gr αναφέρουν την αντίθεση του συνδικαλιστικού οργάνου των εκπαιδευτικών της περιοχής το οποίο θα προχωρήσει σε σχετικά διαβήματα, οπότε στο θέμα προβλέπεται να υπάρξει συνέχεια...

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.