Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Εκτός Υπερταμείου το Κοιμητήριο Χολαργού, κρίθηκε ως δασική έκταση

on .

nekrotafeioxol

Με δελτίο τύπου η παράταξη "Για την πόλη που μας αξίζει" με επικεφαλής το Δημοτικό Σύμβουλο Κώστα Τίγκα ενημέρωσε για την απάντηση του Υπουργείου σχετικά με την ένταξη του Νεκροταφείου Χολαργού στο Υπερταμείο. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Τίγκας είχε αποστείλει ερώτημα τον περασμένο Μάιο μετά την πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας με το ρεπορτάζ του www.myxolargos/mypapagos.gr για την πρόθεση ένταξης 13 οικοπέδων του Δήμου στο Υπερταμείο.


Ακολουθεί το δελτίο τύπου της παράταξης:

"Εξαιρέθηκε με ενέργεια Κώστα Τίγκα το Κοιμητήριο Χολαργού από το Υπερταμείο.

Στην από 7 Μαΐου 2019 επιστολή του επικεφαλής της παράταξης μας «Για την Πόλη που Μας Αξίζει» Κώστα Τίγκα, το Υπουργείο Οικονομικών δια της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας απάντησε.
Ειδικότερα με το με αριθμό πρωτοκόλλου 69703/ΕΞ 2019 έγγραφο του Υπουργείου, μας έγινε γνωστό ότι κατόπιν της ενέργειας μας, διενεργήθηκε έλεγχος από τον οποίο προέκυψε ότι το Κοιμητήριο εμπίπτει σε δασική έκταση και συνεπώς δεν μπορεί να μεταβιβασθεί στην ΕΤ.Α.Δ. για να δοθεί στο Υπερταμείο.
Συνεπώς, με ενέργειες απλές, μεθοδικές και επίμονες, το Κοιμητήριο Χολαργού εξαιρείται από την μεταβίβαση στο Υπερταμείο, παραμένει στην αρμοδιότητα του Δήμου μας και συνεπώς μία ακόμη ενέργειά μας είχε επιτυχές αποτέλεσμα".