Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 13:55

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Καίγεται από τα ξημερώματα ο Υμηττός!


fotiaimittosnew

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Παιανία Αττικής, στους πρόποδες του Υμηττού.

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στην οδό Σερρών, κινείται πλέον νοτιοδυτικά προς τα Γλυκά Νερά και έφτασε πλέον στην κορυφογραμμή του βουνού κοντά στην Καισαριανή.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξε εντολή για εκκένωση διάσπαρτων σπιτιών στην περιοχή της Παιανίας.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα, ενώ ήδη έφθασαν στο σημείο εναέρια μέσα.

Συγκεκριμένα από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα, ένα ελικόπτερο σε συντονιστικό ρόλο, καθώς και δύο ελικόπτερα του στρατού. Συνδράμουν επίσης δύο μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και δύο της περιφέρειας, καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Όπως έχει γνωστό μέχρι στιγμής, από τη φωτιά στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε αναφέρθηκαν ζημιές εξωτερικά σε τέσσερα σπίτια, αλλά λόγω της γρήγορης απομάκρυνσης των κατοίκων από την αστυνομία – σύμφωνα με την πυροσβεστική – δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός και αυτή την ώρα δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή άμεσα, καθώς η πυρκαγιά έχει ανέβει στο βουνό.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Β. Ματθαιόπουλος συντονίζουν το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον Υμηττό

Σε πλήρη ανάπτυξη είναι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, που έχουν κηρυχθεί σε γενική επιφυλακή στην Αττική και μερική στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ επιχειρούν κανονικά όλα τα εναέρια μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Υμηττό.

Στο ελικόπτερο της πυροσβεστικής από το οποίο γίνεται η επίβλεψη της επιχείρησης επιβιβάστηκαν νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος, οι οποίοι συντονίζουν τα εναέρια μέσα που κάνουν ρίψεις στο μέτωπο της φωτιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.