Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 18:45

Τριήμερος ο συναγερμός της Πολιτικής Προστασίας! Σε επιφυλακή όλοι!


fotiaimittos

Το επόμενο τριήμερο 10 με 12/08 αναμένεται όπως όλα δείχνουν να είναι δύσκολο. Σε κατάσταση συναγερμού με αντίστοιχες συνθήκες η χώρα μας έχει να τεθεί από τον Αύγουστο του 2012.

Μια παρατεταμένη περίοδος με υψηλές θερμοκρασίες, που έχουν αποξηράνει τη βλάστηση καθιστώντας την ιδιαίτερα εύφλεκτη ύλη, ακολουθείται από σημαντική ενίσχυση των ανέμων σε συνδυασμό με πολύ χαμηλή υγρασία (ουσιαστικά ξηρασία) και θερμοκρασίες που επιμένουν να διατηρούνται ψηλά.

Είναι δύσκολο να πούμε αν αυτές θα είναι οι πιο επικίνδυνες μέρες του φετινού καλοκαιριού αφού οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν ακόμη περισσότερες ημέρες ζέστης μετά και από αυτό το τριήμερο, όμως αυτό δεν αναιρεί τον άμεσο κίνδυνο.

Ειδικές συνθήκες και απαγορεύσεις τίθενται σε ισχύ ενώ ένας ολόκληρος μηχανισμός θα είναι σε πλήρη εγρήγορση, μετά την ανακοίνωση της ΓΓΠΠ για ΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ 5 (ΑΚΡΑΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ - ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ).

Όλοι οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση για να αποτρέψουμε την εκδήλωση πυρκαγιάς. Καλούμε άμεσα 199 και 112 σε περίπτωση που εντοπίσουμε φωτιά ή καπνό, αποφεύγουμε όποια ενέργεια μπορεί να οδηγήσει σε εκδήλωση πυρκαγιάς, αναφορέρουμε ενέργειες άλλων που μπορεί να υποπέσουν στην αντίληψή μας ώστε να αναληφθούν οι απαραίτητες ενέργειες άμεσα.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς ανέφερε στην έκτακτη Μητροπολιτική Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Π.Π. μεταξύ άλλων: "Το Πυροσβεστικό Σώμα και όλες οι δυνάμεις και οι εμπλεκόμενοι φορείς Πολιτικής Προστασίας της χώρας βρίσκονται σε γενική επιφυλακή.
Συνιστούμε νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Στο επόμενο τριήμερο επιβάλλεται να είμαστε όλοι προσεκτικοί όλοι παρόντες, όλοι σε εγρήγορση και κινητοποίηση. Είναι ώρα όλοι να συνεργαστούμε για να προστατευτούμε".

Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα θέτοντας όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής ακόμη και με αναστολή αδειών. Έχει λάβει όλα τα προβλεπόμενα, εκ του νόμου, αυξημένα προληπτικά μέτρα λόγου ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς, όπως τη μίσθωση και διάθεση στην Πυροσβεστική υπηρεσία επιπλέον 10 υδροφόρων οχημάτων από τα 4, που ζήτησε το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος.
Η Περιφέρεια ενημέρωσε όλους τους δήμους της Αττικής τους υπόλοιπους φορείς Πολιτικής Προστασίας για την ετοιμότητά τους, καθώς και όλους τους ιδιωτικούς φορείς του Μητρώου Εργοληπτών Πολιτικής Προστασίας για να είναι επίσης σε ετοιμότητα (υδροφόρα οχήματα, μηχανήματα έργου κ.λπ.).

 

φωτό αρχείου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.