Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 00:40

Μείζον θέμα η αντισεισμική θωράκιση των σχολείων Παπάγου-Χολαργού


seismossxoleio

Την τοποθέτηση της για το θέμα των ελέγχων και των αποτελεσμάτων αυτών στα σχολεία του Δήμου μας μετά τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό στην Αττική αλλά και για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων και των δύο κοινοτήτων, έδωσε στη δημοσιότητα το μέλος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και νεοεκλεγείσα Δημοτική Σύμβουλος κα Νατάσσα Χαμηλοθώρη.

Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί:

Ο πρόσφατος μεγάλος σεισμός που ταρακούνησε το κέντρο της Αθήνας έφερε στην επιφάνεια ένα ακόμη μεγάλο θέμα αυτό της αντισεισμικής θωράκισης των δημόσιων κτιρίων και ειδικότερα των σχολείων.

Κτίρια που έχουν κτιστεί πριν το 1989 δε συμβαδίζουν με τον αντισεισμικό Νόμο που τότε ψηφίστηκε. Πρέπει λοιπόν, άμεσα να ελεγχθεί η στατικότητα τους, ώστε να είναι συμβατή με τις προδιαγραφές του Νόμου και στην ουσία απολύτως ασφαλή για τα παιδιά μας.

Η Ελλάδα αναμφισβήτητα είναι μία σεισμογενής χώρα. Μικροί ή μεγαλύτεροι σεισμοί σύμφωνα πάντα και με τους εξειδικευμένους επιστήμονες, δεν θα είναι
σπάνια φαινόμενα ακόμη και στο άμεσο μέλλον.

Η πρόληψη πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι είναι το μόνο εργαλείο που αυτή τη στιγμή έχουμε στα χέρια μας.

Έχοντας εμπιστοσύνη στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Παπάγου Χολαργού, το επιστημονικό προσωπικό τους, αλλά και στη δημοτική αρχή που υπό την ευθύνη τους θα λειτουργήσουν τα σχολεία της πόλης μας τον Σεπτέμβριο για τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020, θα πρότεινα να δημοσιοποιηθούν:
- τα αποτελέσματα από τις αυτοψίες που διενεργήθηκαν σε όλα τα σχολικά κτίρια των δύο Κοινοτήτων μετά τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό και
- το χρονοδιάγραμμα της διενέργειας όλων των απαραίτητων μελετών στατικής
επάρκειας σε σχολικά κτίρια του Δήμου, που δεν έχουν πραγματοποιηθεί ή επικαιροποίηση αυτών, όπου απαιτείται.

Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι η απόλυτη ασφάλεια των μαθητών μέσα στα σχολειά τους.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.