Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 02:01

Και ναι ο καιρός τρελάθηκε!

 

sinnefiahlios

Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος*

Εντυπωσιακή πτώση καταγράφεται σήμερα, Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019, στην πόλη του Παπάγου και του Χολαργού (και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας), με την θερμοκρασία να υποχωρεί κατά 12°C σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Ενδεικτικά, κατά τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης, το θερμόμετρο στην πόλη μας άγγιζε τους 36,5 °C ενώ τις ίδιες ώρες της Πέμπτης, το θερμόμετρο δείχνει περίπου 24 °C .

Η απότομη αυτή πτώση της θερμοκρασίας, οφείλεται στην διέλευση ατμοσφαιρικής διαταραχής στα Βαλκάνια και την Τουρκία, η οποία στρέφει τους ανέμους σε βοριάδες και μεταφέρει πολύ δροσερότερες αέριες μάζες από τα Βαλκάνια προς την περιοχή μας.
Η δροσιά θα διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες, με την θερμοκρασία κατά τις μεσημεριανές ώρες να προσεγγίζει τους 30°C και κατά την διάρκεια της νύχτας να πέφτει κοντά στους 20°C, τιμές πολύ "ευχάριστες" κυρίως μετά από ένα "καυτό" τριήμερο.

Παράλληλα, νεφώσεις θα κάνουν, κατά διαστήματα, την εμφάνισή τους, στον Αττικό ουρανό, οι οποίες κατά διαστήματα ενδέχεται να πυκνώνουν. Το ενδεχόμενο εκδήλωσης βροχών/καταιγίδων περιορισμένης διάρκειας, είναι επίσης ανοιχτό, αλλά αρκετά μικρό, και αφορά τις μεσημεριανές/απογευματινές ώρες της Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής. Όσον αφορά τους ανέμους, θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, όχι ιδιαίτερα ενισχυμένοι και η υγρασία θα κυμανθεί σε μέτρια ως υψηλά επίπεδα (υψηλά επίπεδα κυρίως κατά την διάρκεια της νύχτας).
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, οι δροσερές και ελαφρά ασταθείς συνθήκες προβλέπεται να διατηρηθούν και κατά τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας...

Καλό Σαββατοκύριακο!!!

 

* Ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Αναλυτής/προγνώστης καιρού/ Συντονιστής προγνώσεων SiMeteo.gr, Ιδιοκτήτης ιδιωτικού μετεωρολογικού σταθμού Παπάγου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.