Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 14:24

Ηλιόλουστα πρωινά με συννεφιασμένα μεσημέρια οι επόμενες μέρες


vroxi

Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος*

Μία μόλις εβδομάδα μετά την σφοδρή καταιγίδα που επηρέασε την περιοχή μας, την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019, νέα ισχυρή καταιγίδα επηρέασε την πόλη του Παπάγου και του Χολαργού το απόγευμα της Τρίτης, 18 Ιουνίου αλλά και της Τετάρτης, 19 Ιουνίου. Η καταιγίδα της 18ης Ιουνίου, χαρακτηρίστηκε από ραγδαία βροχόπτωση αλλά και χαλαζόπτωση μεγάλης διάρκειας και το συνολικό ύψος βροχής που κατεγράφη από τον μετεωρολογικό μας σταθμό, ήταν 24mm (24 λίτρα νερό ανά τετραγωνικό μέτρο). Η καταιγίδα της 19ης Ιουνίου, είχε σαν επίκεντρο τον Υμηττό και επηρέασε πολύ σημαντικά τα ανώτερα τμήματα της πόλης και λιγότερο την κάτω ζώνη του Παπάγου και του Χολαργού.

Οι ασταθείς συνθήκες, περιορίζονται, επιμένουν όμως και τις επόμενες ημέρες, γεγονός που σημαίνει πως αν και ο καιρός θα ξεκινάει ηλιόλουστος στο προάστιό μας, κατά τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτύσσονται νεφώσεις και είναι πιθανό και πάλι να σημειωθούν τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κατά την διάρκεια των απογευματινών ωρών, σε κάποιες από τις επόμενες ημέρες. Η πιθανότητα εμφανίζεται μεγαλύτερη για το απόγευμα της Πέμπτης και του Σαββάτου.
Κατά τα άλλα, οι άνεμοι, μέχρι και την Κυριακή, θα είναι γενικά ασθενείς και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε "φυσιολογικές για την εποχή" τιμές, με τις μέγιστες να προσεγγίζουν τους 30°C και τις ελάχιστες κοντά τους 20°C.
Αξίζει να σημειωθεί πως το προάστιό μας, είναι από τα πιο δροσερά προάστια του λεκανοπεδίου, καθώς κατά την διάρκεια της νύχτας δέχεται την ευεργετική επίδραση της δροσερής αύρας που κατεβαίνει από τις πλαγιές του Υμηττού αλλά και κατά την διάρκεια της ημέρας, επηρεάζεται εύκολα τόσο από το δροσερό Μελτέμι που εισέρχεται από τον αυχένα Υμηττού-Πεντέλης, όσο και από την θαλάσσια αύρα που ξεκινάει από τον Σαρωνικό και καταφθάνει στην περιοχή, αφού πρώτα έχει περάσει από το μεγάλο άλσος που περιβάλλει το νοσοκομείο "Σωτηρία", το οποίο και συμβάλλει επίσης στην διατήρηση των δροσερών συνθηκών. Καθοριστικό ρόλο βέβαια παίζει και η βλάστηση της περιοχής, τόσο στα άφθονα άλση, όσο και στους κήπους, που συνεισφέρουν στην διατήρηση των θερμοκρασιών σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Καλό υπόλοιπο εβδομάδας...

 

* Ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Αναλυτής/προγνώστης καιρού/ Συντονιστής προγνώσεων SiMeteo.gr, Ιδιοκτήτης ιδιωτικού μετεωρολογικού σταθμού Παπάγου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.