Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 00:17

20 τόνοι χαρτιού εκλογικού υλικού ανακύκλωσε στο Βόρειο Τομέα η Περιφέρεια

anakiklosixartiou

Περισσότεροι από 20 τόνοι χαρτιού αχρησιμοποιήτου εκλογικού υλικού, συλλέχθηκαν σε σχολεία του Βόρειου Τομέα, μέσω του δικτύου του πρότυπου προγράμματος ανακύκλωσης χαρτιού «Έλα στον κύκλο μας», που έχει δημιουργήσει η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ με συνεργαζόμενους δήμους.

Ταυτόχρονα, στη βάση των παράλληλων προγραμμάτων κινητοποιήθηκαν και οι δήμοι ώστε κανένα χαρτί να μην πάει χαμένο. Τα αποτελέσματα εντυπωσιακά, ιδιαίτερα σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, όπου τόνοι και τόνοι χαρτιού κατέληγαν στη χωματερή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το καθαρό χαρτί που συλλέγεται απευθείας από την πηγή (κι όχι από το δρόμο) μέσω του πρότυπου προγράμματος της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ, έχει δυνατότητα να ανακυκλωθεί 4-6 φορές, αυξάνοντας έτσι τη διάρκεια «ζωής» και χρησιμότητας του, διασώζοντας ταυτόχρονα ενέργεια και χιλιάδες δέντρα.

Είναι οι πρώτες εκλογές που οργανώθηκε εκτεταμένα από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ ένα δίκτυο συλλογής του περισσευούμενου εκλογικού υλικού. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό και συμβολικό αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει ακολουθήσει τα τελευταία πέντε χρόνια η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ στον αγώνα για την εξάπλωση της ανακύκλωσης, την αλλαγή κουλτούρας στην διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και την ενθάρρυνση και έμπρακτη ενίσχυση των δήμων ώστε να καθιερώσουν και να αξιοποιήσουν σύγχρονα και αποτελεσματικά προγράμματα ανακύκλωσης.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.