Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 00:17

Μπάζα και οικοδομικά υλικά στα ζωγραφισμένα 2ο-3ο Δημοτικά Παπάγου

bazasxoleio

Με επώνυμη καταγγελία γονέας μαθητών στο συγκρότημα 2ου-3ου Δημοτικών Παπάγου δημοσιοποίησε μέσω των τοπικών Μ.Μ.Ε. φωτογραφία από το προαύλιο των σχολείων με παρατημένα οικοδομικά υλικά και επικίνδυνα μπάζα.
Να θυμίσουμε ότι είναι το συγκρότημα με τις πιο εκτεταμένες ελλείψεις συντήρησης που καταγράφηκαν σε βίντεο πριν λίγους μήνες από το σύλλογο γονέων ενώ μέσα στις διακοπές του Πάσχα με μία εσπευσμένη ανάθεση ζωγραφίστηκαν οι εξωτερικοί τοίχοι, ώστε να ομορφύνει η εικόνα του.

Ο Π.Ι. στην καταγγελία του αναφέρει:

Αξιοτιμοι κυριοι,
Ειμαι δημότης και γονιός μαθητών στο 2ο και 3ο δημοτικο σχολειο Παπαγου, προς ενημερωση δικη σας και των αναγνωστών, επισυνάπτω φωτογραφία απο οικοδομικά υπολλέιματα ανακαίνισης που εχουν απορριφθει στην σχολική αυλή απο εργασίες στο 3ο δημοτικό σχολείο. Η διευθυνση ειναι Μακεδονίας και Αργυροκάστρου.

Τα αναφερόμενα ειναι τακτοποιημένα πίσω απο τις βρύσες ωστε να μην φαίνονται απο το προαυλιο με μια ματιά, όμως η προσβαση των μαθητών σε αυτά είναι ανεμπόδιστη. Χωρις να μπορω να το επιβεβαιώσω με τα ματια μου, μου εχουν αναφερθει περιστατικα απο διερχομενα αυτοκινητα να δεχονται βολες απο τεμαχια πλακιδιων.

Τα υλικά αποτελούνται όχι μονο από
• Μπάζα όπως χώμα, ασβέστης, τσιμέντο, πλινθους και κόλλα πλακιδίων
• Παλεττες με καρφιά, αρκετά απο αυτά σκουριασμένα
• Οικοδομικά υλικά δομησης (πλακίδια) τεμαχισμένα σε αιχμηρα σχήματα

Συμφωνα με
α) κανονισμό καθαριότητας του δήμου, και
β) αστυνομική διάταξη 6/1996 περι απαγόρευσης εναποθεσης ή εγκαταλειψης μπαζών σε δημόσιους χώρους και
γ) την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα Απόβλητα Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων-Α.Ε.Κ.Κ. με στοιχεία ΚΥΑ 36259/1757/Ε103/ ΦΕΚ 1312/24-8-2010Β.

Η απορριψη οικοδομικών υλικών απαγορεύεται και οι παραβατες τιμωρουνται με προστιμο.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.