Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 16:27

Το καλοκαίρι θα φανεί αυτό το Σαββατοκύριακο

beach

Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος*

Η 1η Ιουνίου, σηματοδοτεί την ημερολογιακή έναρξη του Καλοκαιριού, και ο καιρός, αποκτά, σταδιακά, ολοένα και πιο "καλοκαιρινή" χροιά. Όπως συνέβαινε και τις προηγούμενες εβδομάδες, η μετάβαση στην θερμότερη εποχή θα συνεχίσει να γίνεται με ήπιο ρυθμό, με αρκετές εναλλαγές στον καιρό και χωρίς ακραίες διακυμάνσεις στην θερμοκρασία.

Μέχρι και την Πέμπτη, ο καιρός στον Χολαργό και τον Παπάγο θα διατηρηθεί άστατος και δροσερός, με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και διάσπαρτες νεφώσεις, που κατά τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώνουν και χωρίς ισχυρούς ανέμους. Κατά την διάρκεια των απογευματινών ωρών, υπάρχει περιορισμένο ενδεχόμενο να σημειωθούν βροχές ή/και καταιγίδες περιορισμένης διάρκειας.

Από την Παρασκευή, προβλέπεται σταθεροποίηση των καιρικών συνθηκών, ηλιοφάνεια κατά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της ημέρας και άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο οπότε και δεν αποκλείεται οι μέγιστες τιμές να φτάσουν κοντά στα επίπεδα των 35°C, κάνοντας για πρώτη φορά εφέτος, το αίσθημα της ζέστης αρκετά έντονο και προδιαθέτοντας για εξόρμηση σε παραλίες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, πως έπειτα από μία ιδιαίτερα υετοφόρα περίοδο, ο Υμηττός, είναι πιο πράσινος από ποτέ με τα δέντρα να είναι πλήρως αναζοωγονημένα. Ας δείξουμε την προσοχή που χρειάζεται ώστε να μην κινδυνεύσει, αυτό το Καλοκαίρι, ο "πνεύμονας" της πόλης μας...

Καλό Καλοκαίρι!!!


* Ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Αναλυτής/προγνώστης καιρού/ Συντονιστής προγνώσεων SiMeteo.gr, Ιδιοκτήτης ιδιωτικού μετεωρολογικού σταθμού Παπάγου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.