Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 07:16

Ιστορίες από την άστοχη διαχείριση του πράσινου της πόλης


mouriamiltiadou

Μήνυμα κατοίκου της οδού Μιλτιάδου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγκέντρωσε το ενδιαφέρον αυτές τις μέρες με αφορμή το άστοχο κλάδεμα μιας γερής ολόφρεσκης Μουριάς επί της οδού Μιλτιάδου.
Ένα θέμα που και το myxolargos/mypapagos.gr έχει αναδείξει όχι λίγες φορές αφού τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει ημερήσια διάταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού που να μην έχει θέμα το κόψιμο τουλάχιστον 6-7 δέντρων.
Και το πρόβλημα μεγαλώνει όταν όλες αυτές οι αποφάσεις παίρνονται χωρίς κάποια μελέτη ή σχεδιασμό για τη διαχείριση του πράσινου συνολικά της πόλης.

Διαβάζουμε στον τοίχο του Γ.Μ.:

…Kαι τα δένδρα θα σας κόψουμε, αρκεί να μας ψηφίσετε…
Αυτή είναι η Δημοτική μας Αρχή σήμερα

Απίστευτο και όμως αληθινό. Πέμπτη 23 Μαίου 2019, συνεργείο του Δήμου με φορτηγό αυτοκίνητο και μηχανήματα στις 7:30 το πρωί σταμάτησε στην οδό Μιλτιάδου 29 και κατακρεούργησε την καταπράσινη μουριά, ένα υγιέστατο δένδρο που έδινε πλούσια τη σκιά της και παρήγαγε τεράστιες ποσότητες οξυγόνου στην περιοχή.

Ο θόρυβος των μηχανημάτων μας κινητοποίησε και ζητήσαμε από τους εργάτες του Δήμου να σταματήσουν άμεσα, όμως αυτοί εκτελούσαν εντολές.

Στις 11:30 το βράδυ άλλο φορτηγό με άλλο προσωπικό έδιωξε το κομμένο πλούσιο φύλλωμα του άτυχου δένδρου.

Ερωτώ λοιπόν τη Δημοτική Αρχή:
Ποιος κλαδεύει ένα εύρωστο δένδρο που δεν ενοχλεί κανέναν στις 23 Μαίου, δηλαδή πάνω στην καρποφορία του και εκτός εποχής του κλαδέματος. Οι εργάτες μας είπαν ότι πήραν εντολή από τον γεωπόνο του Δήμου, όμως κανένας γεωπόνος, ακόμη και αν έχει τελειώσει τη γεωπονική σχολή της Σαχάρας δε μπορεί να έχει δώσει τέτοια εντολή, διότι απλούστατα το κλάδεμα τώρα ισοδυναμεί με καταστροφή του δέντρου.

Γιατί μόνο αυτό το δένδρο και κανένα άλλο στη γειτονιά ή στην οδό Μιλτιάδου;
Γιατί ανέλαβαν αυτή τη δουλειά δύο ανειδίκευτοι εργάτες που δούλευαν μόνοι τους χωρίς την επίβλεψη του γεωπόνου του Δήμου;
Γιατί δεν ειδοποιηθήκαμε, ως άμεσα ενδιαφερόμενοι για την απόφαση αυτή; Που είναι η ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής για το πράσινο και για θέματα ποιότητας ζωής;
Σε κάθε περίπτωση η Δημοτική Αρχή είναι υπεύθυνη για τις πράξεις των υπηρεσιών του Δήμου και τη διατήρηση του πράσινου χαρακτήρα της περιοχής.
Σε όποιον δεν αρέσει το πράσινο, δεν έχει θέση στο Χολαργό. Ας πάει να ζήσει στο κέντρο της Αθήνας για να μην τον ενοχλούν τα δένδρα, που σημειωτέον, και εκεί υπάρχουν και οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων κάνουν σοβαρές προσπάθειες για να τα διατηρήσουν ζωντανά, αντίθετα με το Δήμο Χολαργού - Παπάγου υπό τη σημερινή του ηγεσία.
Γιατί αυτό το έγκλημα έγινε μόλις 2 μέρες πριν από τις εκλογές – ποια ανάγκη ή σκοπιμότητα υπηρετούσε;

Επειδή είμαι γεννημένος στο Χολαργό, και επειδή αγαπώ την πόλη μου έτσι ακριβώς όπως είναι, απαιτώ από τη Δημοτική Αρχή να μην εφαρμόζει τέτοιες πρακτικές που φανερώνουν έλλειψη σεβασμού τόσο στο πράσινο της πόλης μας όσο και στους κατοίκους της.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.