Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Αυθαίρετες κατασκευές και κοπή δέντρων στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή

on .

oikodomigoudi

Προς όλους τους αρμόδιους φορείς έστειλε υπόμνημα για αυθαίρετες εργασίες στο χώρο του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ. Ο λόγος για το χώρο του πρώην αναψυκτηρίου "ΥΑ" στον οποίο εκτελούνται οικοδομικές εργασίες και καλεί η Επιτροπή όλους τους κρατικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς να ενεργήσουν άμεσα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Στο υπόμνημα τους αναφέρουν μεταjύ άλλων:

Παρά
1. Την με αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΝΕΠ/60327/1.10.2018 Υπουργική απόφαση ΥΠ.ΕΝ (ΦΕΚ 213 ΑΑΠ/3.10.2018) με την οποία παρατάθηκε για ένα ακόμη έτος η αναστολή έκδοσης εγκρίσεων δόμησης, αδειών δόμησης και η εκτέλεση οικοδομικών εργασιών, που είχε επιβληθεί με την αριθμ. 40399/29.9.2017 απόφαση ΥΠ.ΕΝ. (ΦΕΚ 229ΑΑΠ/2017) σε τμήμα της περιοχής του ορεινού όγκου του Υμηττού (συνεκτικός χώρος του οποίου αποτελεί και το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή(ΜΠΓ) που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων Αθηναίων, Παπάγου-Χολαργού και Ζωγράφου).
2. Την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής διαδικασίας διαβούλευσης, που πραγματοποίησε το ΥΠ.ΕΝ για το Σχέδιο Νόμου που αφορά τον Φορέα Διαχείρισης των Μητροπολιτικών Πάρκων Γουδή-Ιλισίων.
3. Τη ρητή απαγόρευση παραχώρησης έκτασης του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή για νέα χρήση ή επέκταση της υφιστάμενης (ΠΔ 187/Δ/2011 άρθρο 4 παρ. 7(α).
Βλέπουμε στον χώρο του πρώην αναψυκτηρίου «YA», στον πυρήνα του Πάρκου Γουδή να εκτελούνται οικοδομικές εργασίες, προκαλώντας το περί δικαίου αίσθημα των κατοίκων.
Ελπίζουμε ότι, το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), στην ιδιοκτησία του οποίου υπάγεται ο προαναφερόμενος χώρος καθώς και η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΘ.Α δεν έχουν συναινέσει στις εκτελούμενες οικοδομικές εργασίες καθότι γνωρίζουν τόσο την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή-Ιλισίων, όσο και τις ενέργειες Του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.
Καλούμε τους αρμόδιους κρατικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειές τους εφαρμόζοντας την ισχύουσα νομοθεσία.

Η Γραμματεία της Επιτροπής
Αγγέλου Θανάσης, Ζωίδης Μιχάλης, Μαυράκος Δημήτρης, Σταυρόπουλος Γιώργος