Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 08:01

"Τα φρούτα του πνεύματος" από την Θεατρική Ομάδα Παπάγου-Χολαργού


theatrikiomada

Την μοναδική κωμωδία του Leo Tolstoy, "Τα φρούτα του πνεύματος" γραμμένη το 1889 θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και μάλιστα για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Η θεατρική ομάδα που φέτος διανύει της 21η θεατρική περίοδο της υπό την καθοδήγηση της Κατερίνας Μπλάτσου μας έχει συνηθίσει σε υψηλού επιπέδου θεατρικές παραστάσεις. Με το πέρασμα των ετών και την άρτια θεατρική της παρουσία έχει δημιουργήσει το δικό της κοινό που αναμένεται να κατακλύσει το Αμφιθέατρο του Δημαρχείου και τις τέσσερις μέρες των παραστάσεων που ξεκινούν την Πέμπτη 2 Μαϊου έως και την Κυριακή 5 Μαϊου.

Λίγα λόγια για το έργο
Μια αποδομητική σάτιρα για τους πλούσιους, που παρά τη μόρφωσή τους παρουσιάζονται πιο προληπτικοί κι από τους «αγράμματους» δούλους τους. Το έργο διακωμωδεί την επιπολαιότητα και τη φιλοδοξία των πλουσίων σε αντίθεση με τη σκληρή μοίρα των φτωχών χωρικών. Ο πλούσιος γαιοκτήμονας Λεονίντ Ζβέντσιντσεφ είναι ένας αφελής πνευματιστής, ο οποίος οργανώνει πνευματιστικές συγκεντρώσεις με προσκεκλημένη όλη την υψηλή κοινωνία. Όταν κάποιοι χωρικοί επιθυμούν να αγοράσουν ένα από τα κτήματά του, εκείνος αρνείται να τους πουλήσει καθώς τα πνεύματα του το απαγορεύουν. Τα ηνία θα πάρει στα χέρια της η Τάνια, μια νεαρή υπηρέτρια, που με όπλο την εξυπνάδα αλλά και το θάρρος της θα αντιστρέψει τις διαταγές των «πνευμάτων»….
Το έργο παίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ -ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κατερίνα Μπλάτσου
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ-ΚΑΠΕΛΑ: Σταυρούλα Μόκα
ΠΑΙΖΟΥΝ: Βασίλης Χριστοδούλου, Ανδριανή Σαχίνογλου, Βίκυ Δελή, Γρηγόρης Αντωνίου, Γιάννης Καρράς, Κώστας Κωστανάσιος, Μαρίνος Πατήρης, Βασιλική Γκαρδιακού, Βασίλης Λαδικός, Μιχάλης Δελαβίνιας, Γιώργος Φολόκης, Κωνσταντίνος Μιντζαρίδης, Βασίλης Κουλόπουλος, Βιργινία Κουλουμούνδρα, Μαριάννα Παλαιολόγου, Πάνος Γιαννατσέλης, Σταυρούλα Μόκα, Χριστίνα Βαβούλη, Τζέρυ Πυλαρινός, Τατιάνα Κουτσούγερα, Τζοβάννα Χατζοπούλου, Βαγγέλης Σπυρόπουλος, Αθηνά Παπακωστοπούλου.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 2, 3, 4 & 5 Μαϊου 2019 - Ώρα: 20.30
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, Περικλέους 55-Χολαργός)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.