Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 21:33

Θύελλα αντιδράσεων από την πρόσκληση Αποστολόπουλου στη Χρυσή Αυγή


kanakissobaros


Και οι τρεις παρατάξεις που στηρίζουν την υποψηφιότητα του πρ. Προέδρου των Γιατρών του Κόσμου, αλλά και όλα τα στελέχη της νέας παράταξης #μετονΝικήτα καταδικάζουν με ανακοίνωση τους την πρόσκληση του Δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου προς το κόμμα της Χρυσής Αυγής σε κοινή συνεδρίαση εν όψει προεκλογικής περιόδου.
Ο Νικήτας Κανάκης δηλώνει ότι δεν θα καθήσει στο ίδιο τραπέζι με ανθρώπους της Χρυσής Αυγής και ζητά τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι δημοτικές παρατάξεις «Συμμαχία Ενεργών Πολιτών», «Συνεργασία για τις 8 προτάσεις» και «Δυναμική Πορεία» που υποστηρίζουν τον δημοτικό συνδυασμό #μετονΝικήτα με επικεφαλής τον Νικήτα Κανάκη, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη μακρά πορεία τους στα δημοτικά τεκταινόμενα και πρωτίστως απέναντι στο δημοκρατικό αίσθημα των δημοτών καταγγέλλει ως απαράδεκτη την πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου να προσκαλέσει το κόμμα της Χρυσής Αυγής στη σύσκεψη των πολιτικών κομμάτων και των τοπικών παρατάξεων που θα πραγματοποιηθεί στις 17/04/19 προκειμένου να καθοριστεί ο τρόπος χρήσης των χώρων κατά την προεκλογική περίοδο.

Η πρόσκληση να σημειωθεί ότι υπογράφεται από την δημοτική αρχή και τον δήμαρχο οι οποίοι μέσω αυτής της πρόσκλησης ουσιαστικά νομιμοποιούν ένα κόμμα που σαφώς βρίσκεται εκτός δημοκρατικού τόξου και «ξεπλένουν» έτσι τη ναζιστική οργάνωση που βρίσκεται από πίσω και όπως άλλωστε γνωρίζουμε όλοι τόσο η ηγεσία της όσο και απλά στελέχη της αυτήν την περίοδο που διανύουμε είναι υπόδικοι με την κατηγορία της σύστασης και οργάνωσης εγκληματικής οργάνωσης και σωρείας άλλων αδικημάτων.

Επισημαίνουμε δε, ότι και το συλλογικό όργανο των Δήμων και Κοινοτήτων η Κ.Ε.Δ.Ε., από το Σεπτέμβρη του 2013 έχει εκδώσει ψήφισμα με βάση το οποίο καλεί τα Δημοτικά Συμβούλια με αποφάσεις τους να απομονώσουν και να κηρύξουν ανεπιθύμητη στις πόλεις τους τη Χρυσή Αυγή. Συνεπώς η Δημοτική Αρχή ήταν καλυμμένη από το συλλογικό της όργανο και δεν υπήρχε η οποιαδήποτε θεσμική υποχρέωση για να απευθύνει τη συγκεκριμένη πρόταση.

Κλείνοντας δηλώνουμε ότι δεν προτιθέμεθα βέβαια να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι διαπραγματεύσεων για το οτιδήποτε με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής και κατ΄ επέκταση καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει και να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα στο οποίο θα δηλώνεται σαφώς ότι δεν θα παραχωρηθεί χώρος προκειμένου να εκπληρώσει τους εκλογικούς της σκοπούς.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.