Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 01:56

Ο Κανάκης συνάντησε τον ΓΑΣ Χολαργού


gasxnikita

Μία συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν λίγο πολύ όλα τα αθλητικά σωματεία της πόλης αναπτύχθηκε μεταξύ του υποψηφίου Δημάρχου Νικήτα Κανάκη, μελών της παράταξης του και του Διοικητικού Συμβουλίου του μαζικότερου Συλλόγου του Χολαργού Γ.Α.Σ.Χ. Tο θέμα της στέγης ήταν αυτό που κυριάρχησε αφού είναι αυτό που δημιουργεί τον "πονοκέφαλο" στους παράγοντες του Συλλόγου, ενώ ο κ. Κανάκης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει πτυχές του προγράμαμτος της παράταξης του σχετικά με τον προληπτικό έλεγχο όλων των αθλουμένων, τη δημιουργία ιατρικού φακέλου και μητρώου για τους αθλητές, ελάφρυνσης των οικογενειών στις συνδρομές κ.ά

Ακολoυθεί το δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την παράταξη #μετονΝικήτα:

Την ηγεσία του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Χολαργού επισκέφθηκε στα γραφεία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Νικήτας Κανάκης και στελέχη της παράταξής του.

Αντικείμενο της συνάντησης, που ζητήθηκε από την παράταξη #μετονΝικήτα, ήταν η ενημέρωση του υποψηφίου Δημάρχου για τις δράσεις του ιστορικού συλλόγου, τα θέματα που προβληματίζουν τον σύλλογο και τους ανθρώπους του, αλλά και η ανταλλαγή απόψεων. Κυρίαρχο θέμα στη συζήτηση ήταν η έλλειψη αθλητικών χώρων και η ανεπάρκεια των υπαρχόντων υποδομών σε βασικά ζητήματα. Μεταξύ άλλων δεν είναι φιλικές σε ΑΜΕΑ, δεν τα απαραίτητα αποδυτήρια ενώ παρατηρούνται χώροι που δεν είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι στις απαιτήσεις των 8 αθλημάτων του Συλλόγου, ούτε φιλικοί για την αναμονή των γονέων.
Από την μεριά του κ. Κανάκη και των μελών της παράταξης του, επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας νέων αθλητικών χώρων στα υφιστάμενα ανοιχτά γήπεδα (π.χ. Κονίτσης, Κύπρου, Βελισσαρίου, 4ου Δημοτικού Σχ. Χολαργού) που μπορούν να καλυφθούν με τις λυόμενες κατασκευές τύπου «μπαλόνι» άμεσα και με τη μέθοδο της προμήθειας, όπως και του γηπέδου του Τσακού, κάτι που προωθεί η δημοτική αρχή. Ο Νικήτας Κανάκης αναφέρθηκε σε μία ευρεία και συνεπή συμμετοχική διαδικασία όλων των αθλητικών σωματείων της πόλης όπου θα συμφωνηθούν οι νέες προτάσεις για τον αθλητισμό και θα τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος τονίζοντας τη σημασία της διασύνδεσης των σωματείων της πόλης μεταξύ τους, πρότεινε τη δημιουργία μητρώου αθλητών ενώ δεσμεύτηκε για την ανάληψη από το Δήμο του κόστους της κάλυψης των εκπτώσεων που βαραίνουν οικογένειες που τα παιδιά τους επιλέγουν διαφορετικό άθλημα σε διαφορετικό σωματείο. Με στόχο την ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού, της συμμετοχής όλων των παιδιών στα αθλήματα που πραγματικά επιθυμούν αλλά και την έμμεση ενίσχυση των ήδη περιορισμένων οικονομικών των συλλόγων.
Στα θετικά σημεία που αναφέρθηκαν από τους ανθρώπους του σωματείου είναι η διαρκής αύξηση των παιδιών που αθλούνται. Ο ολοένα αυξανόμενος αυτός αριθμός καθιστά αναγκαία όπως τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος, την ανάληψη της ευθύνης από το Δήμο για την χρηματοδότηση και δημιουργία της κάρτας αθλητή, ώστε να εξασφαλίζεται και να πιστοποιείται για το σύνολο των αθλουμένων παιδιών ανεξαρτήτως συλλόγου και αθλήματος η αναγκαία καλή κατάσταση της υγείας τους.

Όσον αφορά στο θέμα της επιχορήγησης δημοτικών κονδυλίων στα σωματεία ο υποψήφιος Δήμαρχος ανέφερε ότι αυτές πρέπει να γίνονται με έναν ενιαίο, διάφανο, αντικειμενικό τρόπο, με διευρυμένα κριτήρια που θα συμφωνηθούν με όλους τους συλλόγους, ώστε να εξασφαλίζονται ταυτόχρονα και η πολιτική των κοινωνικών παροχών στους αδύνατους από τα σωματεία αλλά και η βιωσιμότητά των τελευταίων.
Τέλος, συζητήθηκε η ανάγκη να δημιουργηθεί το «Σπίτι της ρυθμικής». Ένα άθλημα που έχει ιδιαιτερότητες αφού χρειάζεται προπονητήριο με πολύ συγκεκριμένες και αυστηρές προδιαγραφές ενώ απαιτούνται πολλές ώρες προπονήσεων, αφού τα αγωνιστικά τμήματα με τις πάμπολλες διακρίσεις τους, έχουν κάνει γνωστό τόσο το Σύλλογο όσο και την πόλη μας διεθνώς.

Στη συνάντηση εκ μέρους του Γ.Α.Σ.Χ. συμμετείχαν οι Βάνα Ξένου, Φίλιππος Καχραμάνος, Μπάμπης Γεωργακόπουλος, Μαρία Ποταμιανάκη, Κατερίνα Αλούπη, Ολυμπια Αρμένη, Χαράλαμπος Ζαντιώτης. Εκ μέρους της παράταξης #μετονΝικήτα συμμετείχαν οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι από του Παπάγου ο Κώστας Λουκέρης και η Γεωργία Παπαδημητρίου και από τον Χολαργό η Νατάσσα Χαμηλοθώρη.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.