Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 11:05

Επιτέλους νέοι υπολογιστές στα σχολεία Παπάγου και Χολαργού!


ypologistessxoleia

Ως νίκη της σχολικής κοινότητας μπορεί να καταγραφεί η προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών έστω στο ... παρά πέντε, έστω και προεκλογικά από τη δημοτική αρχή Αποστολόπουλου. Να θυμίσουμε ότι ηλεκτρονικούς υπολογιστές ζητούσαν διακαώς κυρίως τα Λύκεια της πόλης μας, αφού το μάθημα των ηλεκτρονικών υπολογιστών αποτελούσε αυτά τα πέντε χρόνια και πανελλαδικώς εξεταζόμενο. Να θυμήσουμε ότι η αντικατάσταση των παλαιών υπολογιστών αποτέλεσε ακόμη και αίτημα των καταλήψεων που έγιναν κυρίως στο 1ο Λύκειο Χολαργού.

Έτσι ο δήμαρχος υπό την πίεση γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών ενέδωσε και παρότι αρχικά έλεγε ότι... "δεν υπάρουν χρήματα", στη συνέχεια ότι... "δε θα εγκρίνει την δαπάνη η Επίτροπος", τελικά αναγκάστηκε με τα χρήματα που περίσσεψαν από τις εργολαβίες των σχολείων του 2017 ποσό περίπου 270.000 ευρώ να αγοράσει 130 η/υ, 80 βιντεοπροβολείς, 16 διαδραστικούς πίνακες, φωτοτυπικά και εκτυπωτές.

Και αυτό αφού ομάδα γονέων ανέδειξε ήδη από το 2016 το θέμα των μεγάλων εκπτώσεων στις εργολαβίες των σχολείων και των χρημάτων που ενώ βαφτίζονταν ως δαπάνες για τα σχολεία στην πορεία το 35% αυτών έφτανε σε αυτά, ενώ το 65% "επέστρεφε" ξανά στον κοινό κορβανά για να απορροφηθεί στη συνέχεια σε άλλες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής Αποστολόπουλου.

Κι έτσι αφού τα χρήματα που περίσσεψαν από τις εγολαβίες του 2017 έφτασαν σε είδος τον Μάρτιο του 2019 στα σχολεία, μένει να δούμε πότε και σε ποια μορφή θα φτάσουν στα σχολεία τα περίπου 700.000 ευρώ που περίσσεψαν από τους διαγωνισμούς για τα έτη 2018-2019!...

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.