Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 13:17

2 εκλογικά τμήματα θα επισκεφθεί ο κάθε ψηφοφόρος με 4 κάλπες


kalpeskataskevi

Περιπετειώδης προβλέπεται η εκλογική διαδικασία του επόμενου Μαϊου αφού για πρώτη φορά ο κάθε εκλογέας θα επισκέπτεται 2 διαφορετικά εκλογικά τμήματα.
Δηλαδή πρακτικά Θα περιμένει στη σειρά θα μπαίνει στο πρώτο τμήμα θα ψηφίζει για το Δήμο και ξεχωριστά για την Κοινότητα αφού πλέον θα είναι σε διαφορετικά ψηφοδέλτια, σε δύο διαδοχικές επισκέψεις στο παραβάν και δύο ξεχωριστές κάλπες.
Και στη συνέχεια θα επισκέπτεται άλλο, δεύτερο τμήμα όπου θα ακολουθεί ξανά την ίδια διαδικασία δύο φορές στη σειρά, δύο φορές στο παραβάν και σε δύο πάλι ξεχωριστές κάλπες θα ψηφίζει για την Περιφέρεια και το Ευρωκοινοβούλιο.

Αυτές είναι οι αλλαγές στην εκλοδική διαδικασία που φέρνει το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να διασφαλίσει, σύμφωνα με το σκεπτικό του, την μικρότερη αναμονή των ψηφοφόρων και την ομαλότερη δουλειά των δικαστικών αντιπροσώπων.

Όσο για τους τελευταίους στις αλλάγες που φέρνει το Υπουργείο ακριβώς επειδή θα χρειαστεί ουσιαστικά ο διπλάσιος αριθμός αυτών προτεραιότητα αφού εξαντληθούν οι δικηγόροι, δικαστικοί, συμβολαιογράφοι θα έχουν οι έχοντες πτυχίο Νομικής.

Εύλογο το ερώτημα, για το που θα τοποθετηθεί αν προκύψει και 5η καλπή...

ΠΗΓΗ: https://www.myota.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.