Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 06:24

Κέρδισε την πρώτη μάχη ο Νικήτας


nikitasamfitheatro

Την κέρδισε όπως φαίνεται την πρώτη μάχη οδεύοντας προς τις εκλογές ο υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου–Χολαργού και Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου κ. Νικήτας Κανάκης, αφού κατάφερε να προσελκύσει στην πρώτη του εκδήλωση ένα μεγάλο πλήθος κόσμου που γέμισε το αμφιθέατρο του Δημαρχείου.

Και βέβαια κέρδισε και τις εντυπώσεις καθώς, όπως είναι γνωστό ο κ. Κανάκης είναι απολαυστικός ομιλητής. Πολύ χαλαρός στην ομιλία του εκτός κειμένου, με μεγάλη δόση χιούμορ και αυτοσαρκασμού κάποιες φορές, πράγμα που δεν το τολμούν εύκολα οι πολιτικοί μπροστά σε κοινό, άπλωσε τις γραμμές του προγράμματoς της παράταξής του με πολύ απλά λόγια περνώντας το βασικό μήνυμα «είμαι και εγώ ένας από εσάς, είμαι άνθρωπος της γειτονιάς σας».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το βιογραφικό του Προέδρου των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας που "έπαιξε" σε ένα μικρό αλλά εντυπωσιακό βιντεάκι και ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των πρώτων 32 υποψηφίων που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό του. Κατά κύριο λόγο νέοι άνθρωποι που έδωσαν μια εικόνα φρεσκάδας που ενθουσίασε το κοινό.

Έντονη έμφαση ξεκινώντας την ομιλία του έδωσε ο κ. Κανάκης στην ευκαιρία που δίνει η απλή αναλογική για τις ευρύτερες συνεργασίες. Συνεργασίες που μόνο προς όφελος των δημοτών μπορούν να λειτουργήσουν αφού εκπροσωπούν ευρύτερα κομμάτια της τοπικής κοινωνίας. Και αναφέρθηκε σε αυτές, αφού αποδεχόμενοι την  πρόσκληση του, παραβρέθηκαν στην εκδλήλωση οι συνυποψηφίοι του Δήμαρχοι Παπάγου-Χολαργού κ.κ. Τούτουζας και Τίγκας.

Στην ομιλία του ο κ. Κανάκης ξεκίνησε από την ανάγκη μιας πλατιάς κοινωνικής πολιτικής και στήριξης της τοπικής κοινωνίας από το δήμο, συνδυάζοντας την με την τοπική ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα παράλληλα με την υποστήριξη των ανέργων δημοτών.

Στη συνέχεια μίλησε για το ανοιχτό σχολείο στη γειτονιά όχι μόνο δηλώνοντας την πρόθεση αύξησης των δαπανών και πλήρους κάλυψης των αναγκών των σχολείων, αλλά και για διεύρυνση της μαθησιακής διαδικασίας με αξιοποίηση προγραμμάτων, πρωτοβουλιών. Δήλωσε κατηγορηματικά ότι τα σχολεία είναι η απόλυτη προτεραιότητα.

Η ομιλία του έθιξε και το θέμα της Βιώσιμης Κινητικότητας. Κατέθεσε την εμπειρία του καθώς περπατάει πολύ στους δρόμους της πόλης μας και διαπιστώνει καθημερινά ότι η έλλειψη πεζοδρομίων είναι πολύ προβληματική. Μίλησε για την ανάγκη ανάπτυξης της δημοτικής συγκοινωνίας.

Και κάπως έτσι με την έλλειψη θέσεων στάθμευσης και την δημοτική συγκοινωνία πέρασε στην Έξυπνη Πόλη. Την ανάγκη μέσα από τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες να προωθήσουμε την εξυπηρέτηση του πολίτη και την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου. Αλλά και μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ο πολίτης να καταθέτει δημόσια προτάσεις, ο λόγος του να συνυπολογίζεται στις αποφάσεις, συμμετέχοντας σε ένα πλαίσιο άμεσης δημοκρατίας.

Αναφέρθηκε στον Υμηττό αποφεύγοντας τη λέξη "αξιοποίηση" όπως χαρακτηριστικά τόνισε αλλά τη γνωριμία με το βουνό. Δήλωσε ότι μία πόλη πρέπει να έχει το δικό της πράσινο αποτύπωμα, και συμπλήρωσε τις ενέργειες που πρέπει να επισπευθούν για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή.

Για το θέμα της ασφάλειας στις γειτονιές σχολίασε αρνητικά την εκ νέου σύμβαση με την ιδιωτική σεκιούριτι με το υπέρογκο ποσό των 250.000 ευρώ, ενώ δήλωσε ότι θα έπρεπε να είχε αξιολογηθεί η υπηρεσία η οποία όχι μόνο δεν έλυσε το πρόβλημα αλλά κατά τη διάρκεια των ετών της σύμβασης της τα περιστατικά αυξήθηκαν δραματικά. 

Κλείνοντας έφερε το παράδειγμα με το γνωστό "μπαλόνι" που χρονίζει, θέλοντας να μιλήσεις για τον προγραμματισμό των έργων που θα πρέπει να είναι διάφανος και γνωστός σε όλους με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και προτεραιότητες και σε καμία περίπτωση με προεκλογικό ορίζοντα αποπεράτωσης του έργου. Όσο για τις "κόκκινες γραμμές" με την γειτονική Αγία Παρασκευή είπε ότι πρέπει να σβήσουν με μία συνεργασία σε στέραια βάση γεγονός που επιβεβαίωσε τόσο με την παρουσία του όσο και με το χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.