Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Ξεκινά ψεκασμούς η Περιφέρεια μετά την Καθαρά Δευτέρα

on .

psekasmosb


Από ρέματα που διέρχονται την Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι, τα Βριλήσσια, την Πεντέλη, την Κηφισιά, τον Παπάγο και τον Χολαργό ξεκινούν την Τρίτη, 12/03/2019, οι ψεκασμοί στο πλαίσιο του βιολογικού προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών που υλοποιεί για άλλη μια χρονιά η Περιφέρεια Αττικής.

«Το επόμενο εξάμηνο έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν 17 ακόμη επαναληπτικοί βιολογικοί ψεκασμοί σε όλα τα ρέματα και των 12 πόλεων της βόρειας Αθήνας» επισημαίνει η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Σοφία Κορωναίου - Καμπά και προσθέτει: «Για να έχουμε Άνοιξη και Καλοκαίρι με μειωμένο πληθυσμό κουνουπιών δεν αρκεί μόνο η έγκαιρη έναρξη των ψεκασμών, όπως συμβαίνει και φέτος. Απαιτείται η συνέργεια των Δήμων και η συμβολή και των πολιτών. Τα φρεάτια ομβρίων και αποχέτευσης, οι πλατείες, τα πάρκα αλλά και οι κήποι στις αυλές των κατοικιών είναι σημεία συγκέντρωσης των κουνουπιών και όλοι μας οφείλουμε να δράσουμε αποτρεπτικά ώστε να μην υπάρχουν λιμνάζοντα νερά».

Σε ότι αφορά στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 στην τεχνητή λίμνη Verde και στα ρέματα Καλλιρόης και οδών Καραλή, Υγείας, Χατζηκωνσταντή και Καραλή.