Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 15:25

Ψυχρός προβλέπεται και ο Μάρτιος για Παπάγου και Χολαργό


cold

Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος*

Η ψυχρή εισβολή που επηρέασε την χώρα μας, το περασμένο Σαββατοκύριακο, θα μείνει στην "καιρική ιστορία" της πόλης μας, όχι για την χιονόπτωση, η οποία μόνο για μικρά χρονικά διαστήματα, με ασθενικό χαρακτήρα, έκανε την εμφάνισή της ανάμεσα στο χιονόνερο, αλλά για τους θυελλώδεις ανέμους που σάρωναν για ημέρες την περιοχή, εντείνοντας σημαντικά το αίσθημα ψύχους. Αξίζει να σημειωθεί πως ο μετεωρολογικός μας σταθμός, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, κατέγραψε μέγιστη ένταση ριπής ανέμου 122km/h, τιμή η οποία αποτελεί ρεκόρ σταθμού (λίγο υψηλότερα από το προηγούμενο ρεκόρ που κατεγράφη μερικές εβδομάδες πριν).

Έπειτα από το σύντομο "ανοιξιάτικο" διάλειμμα που έκανε ο καιρός στην πόλη, την Δευτέρα και την Τρίτη, μια νέα ψυχρή εισβολή επηρεάζει σήμερα την περιοχή μας, με κύριο χαρακτηριστικό την εκ νέου επικράτηση βορείων ανέμων, την πτώση της θερμοκρασίας και τις παροδικές ασθενείς βροχές. Κατά την διάρκεια της νύχτας και μέχρι τα ξημερώματα της Τσικνοπέμπτης, είναι πιθανό, καθώς η θερμοκρασία θα πέσει σε χαμηλότερα επίπεδα, εκτός από βροχή/χιονόνερο, να κάνουν την εμφάνισή τους νιφάδες στην πόλη μας, χωρίς όμως τα φαινόμενα να έχουν αξιοσημείωτη ένταση και διάρκεια (μάλιστα είναι πιθανό να υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ξαστεριάς).

Η Τσικνοπέμπτη, προβλέπεται να ξημερώσει με πολύ ψυχρό καιρό και, πιθανόν ασθενές χιονόνερο και με τα θερμόμετρα της πόλης να δείχνουν περίπου 5°C. Κατά την διάρκεια της ημέρας, ωστόσο, προβλέπεται να επικρατήσει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία να σημειώσει αισθητή άνοδο. Οι ήπιες συνθήκες θα διατηρηθούν καθ όλη την διάρκεια της ημέρας και ο καιρός θα είναι σύμμαχος στο καθιερωμένο "τσίκνισμα" το οποίο θα μπορέσει να γίνει και σε ανοιχτούς χώρους χωρίς φαινόμενα ή ενισχυμένους ανέμους να δημιουργούν αντίξοες συνθήκες. Η θερμοκρασία κατά την διάρκεια των βραδινών ωρών, θα είναι κοντά στους 6-8°C.

Με "ανοιξιάτικες" συνθήκες προβλέπεται να κυλήσει και η Παρασκευή και μάλιστα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο ξεπερνώντας, στον Παπάγο και τον Χολαργό, τους 15°C. Η "ανοιξιάτική" παρένθεση θα διακοπεί το Σαββατοκύριακο από μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή, με κύρια χαρακτηριστικά την συννεφιά, τις παροδικές βροχές και την πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο φετινός Χειμώνας δεν θα καταθέσει εύκολα τα όπλα και μάλλον θα επανέλθει με νέες ψυχρές εισβολές κατά τις πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου.

Καλή Τσικνοπέμπτη και καλό υπόλοιπο εβδομάδας!!!

* Ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Αναλυτής/προγνώστης καιρού/ Συντονιστής προγνώσεων SiMeteo.gr, Ιδιοκτήτης ιδιωτικού μετεωρολογικού σταθμού Παπάγου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.