Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 08:33

Σε βίντεο η απόγνωση των γονιών για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου


kypelabrizes

Μία εικόνα χίλιες λέξεις. Η φωτογραφία από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου με τα κύπελλα που δείχνουν την αξιέπαινη προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους, δίπλα στα επικίνδυνα ξεχαρβαλωμένα καλώδια παρατημένα από τους υπεύθυνους! Η φωτογραφία, στιγμιότυπο από βίντεο που έφτιαξαν υπό μορφή διαμαρτυρίας ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου. Αναρτημένο στη σελίδα του Συλλόγου στο facebook, με μουσική υπόκριση το "Ένας παλιάτσος είμαι εγώ!" από την παιδική χορωδία Τυπάλδου, δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα λύπης και οργής.

Ένα σχολικό συγκρότημα που θα έπρεπε να έχει 18 κανονικές αίθουσες διδασκαλίας συν 3 ακόμη τουλάχιστον για τα μαθήματα ειδικοτήτων, σήμερα "στοιβάζει" 420 μαθητές σε 13 αίθουσες διδασκαλίας, σε 2 που έχουν προκύψει από το κυλικείο και το γραφείο εκπαιδευτικών, και σε 5 προκάτ!

Η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το συγκρότημα των 2ου και 3ου Δημοτικών σχολείων Παπάγου έχει αναφερθεί σε αρκετά ρεπορτάζ από το myxolargos/mypapagos.gr. Μία κατάσταση για την οποία η Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου μόνο περήφανη δεν πρέπει να αισθάνεται, όπως συνηθίζει να λέει ο ίδιος ο Δήμαρχος.
Αφού παρέλαβε "προσωρινές" προκάτ αίθουσες, και αντί να προχωρήσει στην αντικατάσταση τους, πρόσθεσε μία ακόμη. Αφού δεν έκανε καμία κίνηση να λύσει το θέμα του κωλύματος με το Δασαρχείο, αλλά ούτε και να προχωρήσει στην ανέγερση νέου σχολείου στην Παναγιώτου λίγο πιο πάνω, ώστε να αποσυμφορήσει τα σαρδελοποιημένα 2ο-3ο Δημοτικά, όπως του είχε υποδείξει κι ως μοναδική λύση η ΚΤΥΠ!
Και τέλος, δεν πρέπει να αισθάνεται περήφανη για τις ετήσιες επισκευές και συντηρήσεις, που κάθε χρόνο έκανε μόνο ένα πολύ μικρό μέρος αυτών, παρά τα τεράστια αποθεματικά των 9,5 εκατ. ευρώ του δημοτικού ταμείου.
Αποτέλεσμα τα σχολεία να καταρρέουν. Οι εικόνες του βίντεο αδιάψευστοι μάρτυρες.

Από το Νόμο είναι ξεκάθαρο ότι απόλυτα υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων είναι ο Δήμος. Ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος άλλωστε, έχει καταγγελθεί πολλές φορές ότι στο θέμα των σχολείων και της παιδείας έχει πετάξει λευκή πετσέτα.

Γράφει ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Παπάγου στη σελίδα του:
"Το σχολείο μας είναι από τα προνομιούχα, μιας και βρίσκεται σε μία όμορφη περιοχή, κοντά σε δασάκι, με θέα τον Υμηττό! Από το 1968 που κατασκευάστηκε, πολλές χιλιάδες παιδικά χαμόγελα έχουν λάμψει, ενώ σήμερα φιλοξενούνται 420 παιδιά και 35 εκπαιδευτικοί.

Δυστυχώς το σχολείο μας είναι παλιό, με ελλειπή συντήρηση και λίγες αίθουσες συγκριτικά με τις ανάγκες του. Μια εικονική βόλτα θα σας πείσει…"

Δείτε το βίντεο:

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.