Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Ο Ρεκλείτης μιλά για το "μπαλόνι" και τον αθλητισμό

on .

 

rekleitisb

Ανακοίνωση εξέδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού του Κ.Κ.Ε. κ. Αντώνης Ρεκλείτης για τον αθλητισμό και τις αθλητικές εγκαταστάσεις γενικότερα στο Δήμο με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε για λυώμενο στέγαστρο στο Νταμάρι. Στην ανακοίνωση του κάνει λόγο για ορίζοντα έτους υλοποίησης του έργου και ζητά την άμεση εγκατάσταση του αφού έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση του.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης:

Με αφορμή το φουσκωτό στέγαστρο (μπαλόνι) για τα ανοιχτά μπάσκετ στο νταμάρι.
Εδώ και δέκα και πάνω χρόνια δήμαρχοι και πλειοψηφίες του δημοτικού συμβουλίου στον Δήμο ΠαπάγουΧολαργού δεν έχουν κάνει καμιά αθλητική εγκατάσταση και δη στεγασμένη. Δεκαπέντε χρόνια υπόσχονται το κολυμβητήριο, ενώ το γηπεδάκι ποδοσφαίρου 7x7 που πληρώθηκε έμεινε στα μισά και αχρηστεύεται από τη φθορά. Δεν έχουν οργανώσει ούτε μία δωρεάν αθλητική δραστηριότητα, ιδίως για τα παιδιά.
Στήριξαν όλα τα μνημόνια και τη λιτότητα εις βάρος των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων, την υποχρηματοδότηση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, την απαγόρευση της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού. Εφαρμόζοντας πιστά τις εντολές των διαδοχικών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν εξασφαλίσει πλεονασματικό προϋπολογισμό για τον δήμο υποβαθμίζοντας ή και εγκαταλείποντας ακόμη τις παρεχόμενες στους δημότες υπηρεσίες και εφαρμόζοντας την αρχή «πλήρωνε για να έχεις», αρχή που φυσικά πλήττει κυρίως τους οικονομικά ασθενέστερους.

Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου οι υποψήφιοι δήμαρχοι θυμήθηκαν το «μπαλόνι» στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο νταμάρι. Ο νυν δήμαρχος, Η. Αποστολόπουλος (που έχει τη στήριξη της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού), επί πέντε χρόνια δεν προχώρησε στην κατασκευή του. Από την άλλη ο υποψήφιος δήμαρχος Δ. Τούτουζας, προερχόμενος από τη Ν.Δ., εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία λέει: «Δεν φανταστήκαμε ότι θύμα αυτής της αδιαφορίας θα ήταν και το όνειρο εκατοντάδων μικρών αθλητών. Το περίφημο “μπαλόνι“ που θα στέγαζε τα όνειρα των αθλητικών ακαδημιών του Παπάγου-Χολαργού δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά».

Μπορεί να ερίζουν για τις προεκλογικές ανάγκες τους, αλλά και οι δύο ήταν επί 4 χρόνια βασικά στελέχη της διοίκησης του Β. Ξύδη και τη στήριζαν, ενώ αυτή είχε αρνηθεί το αίτημα για το “μπαλόνι“! Περισσή υποκρισία! Και για να σ υμπληρωθεί η εικόνα, ο έτερος υποψήφιος δήμαρχος Ν. Κανάκης, που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο ΠΑΣΟΚ και ΜΚΟ, σιωπά, την ώρα που ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, Γ. Σταθόπουλος, του ΣΥΡΙΖΑ, έχει τη θέση ότι το “μπαλόνι“ δεν θα γίνει γιατί θα το σταματήσει ο ίδιος!

Αυτοί οι μικροκαβγάδες νυν και υποψηφίων δήθεν «ακομμάτιστων» δημάρχων είναι παραπέτασμα καπνού για να κρύβει την κοινή βάση τους. Όλοι αποδέχονται ότι ο αθλητισμός είναι «εμπόρευμα» για το οποίο όποιος θέλει να το έχει πρέπει να πληρώνει. Αποδέχονται τη μετάθεση αρμοδιοτήτων στους δήμους για υπηρεσίες που πρέπει να είναι ενιαίες και ισότιμες για όλο τον λαό και παρεχόμενες από την κεντρική κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα η παιδεία και ο αθλητισμός.

Αποδέχονται την ανισότητα των πολιτών και των παιδιών τους ανάλογα με το αν ο δήμος τους είναι πλουσιότερος ή πιο λαϊκός, ανάλογα με το αν οι γονείς έχουν χρήματα ή όχι για να πληρώνουν για τις δραστηριότητες των παιδιών τους. Αποδέχονται την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες από ιδιωτικές εταιρείες και ΜΚΟ και όχι καθολικά σε όλη τη χώρα ενιαία, δωρεάν και υψηλού επιπέδου από δημόσιες υπηρεσίες. Αποδέχονται το ασφυκτικό πλαίσιοχρηματοδότησης των δήμων που ορίζουν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση. Η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τις λειτουργικές ανάγκες του αθλητισμού και των σχολείων ούτε την πρόσληψη μόνιμου και ειδικευμένου προσωπικού. Αποδέχονται το απαράδεκτο πλαίσιο του «πλήρωνε για να έχεις», το μειωμένο προσωπικό, τις προσλήψεις προσωρινών εργαζομένων, τις ΣΔΙΤ, την αντικατάσταση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε δουλειά, σε μισθό που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες, σε δωρεάν υγεία, πρόνοια, παιδεία, αθλητισμό από τη «φιλανθρωπία» των ΜΚΟ. Και αυτό γιατί στηρίζουν το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και θυσιάζουν τις ανάγκες των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων στον βωμό του κέρδους.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ απαιτεί εδώ και χρόνια μέσα και έξω από το δημοτικό
συμβούλιο νέους αθλητικούς χώρους, συντήρηση των υφισταμένων, επαρκές μόνιμο προσωπικό λειτουργίας τους (γυμναστές, φύλαξη, συντήρηση, καθαριότητα). Απαιτεί αθλητικές δραστηριότητες δωρεάν για όλους.
Ζητούμε την άμεση υλοποίηση του έργου στέγασης στο νταμάρι (έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότησή του και έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης πάνω από 1 χρόνο) και συνεχίζουμε την πάλη για μόνιμες κατασκευές με όλες τις προϋποθέσεις της ασφάλειάς τους. Απευθυνόμαστε στους εργαζομένους και στις οικογένειές τους λέγοντας τους ότι η παραμικρή κατάκτηση μπορεί να είναι μόνο αποτέλεσμα της κινητοποίησής τους. Ο αθλητισμός δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα. Είναι δικαίωμα.

Εντάσσουμε την πάλη για τα άμεσα ζητήματα στον δήμο μας στην ευρύτερη πάλη για την εξασφάλιση
δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό. Καλούμε σε πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών ενάντια σε αυτές τις πολιτικές, που η ανατροπή τους μπορεί να είναι μόνο έργο των αγώνων και της οργάνωσης των εργαζομένων και της νεολαίας.

Η ενίσχυση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στον δήμο και στην περιφέρεια, η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, θα
δυναμώσει τη διεκδίκηση για τον αθλητισμό και για κάθε λαϊκή ανάγκη.

Ρεκλείτης Αντώνης, Υποψήφιος Δήμαρχος
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ