Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Αγίου Βαλεντίνου με ψύχος, χιονόνερο και χιόνι στον Υμηττό!

on .

kryo

Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος*

Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια συμπληρώθηκαν από το απόγευμα της "Τσικνοπέμπτης", 12 Φεβρουαρίου 2004 όταν η ισχυρότερη χιονοθύελλα που έπληξε τον Παπάγο και τον Χολαργό, από τις αρχές του αιώνα, όχι απλά έντυσε, μέσα σε λίγα λεπτά, στα λευκά, την πόλη, αλλά παρέλυσε ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αθήνας, από την Εκάλη μέχρι τον Πειραιά. Η 13 Φεβρουαρίου, βρήκε τα Βόρεια προάστια της Αθήνας με δεκάδες πόντους στρωμένο χιόνι και ήταν ημέρα "ολικού παγετού" (δηλαδή καθ όλη την διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 0°C )ακόμα και για το κέντρο των Αθηνών. Στην περιοχή του Παπάγου, συγκεκριμένα, το ύψος χιονιού άγγιξε τα 40 εκατοστά και η ελάχιστη θερμοκρασία έπεσε κοντά στους -7 °C .

Η επέτειος του μεγάλου χιονιά της Τσικνοπέμπτης, γίνεται με μία πολύ αξιόλογη ψυχρή εισβολή να ξεκινάει, αποφασισμένη να επιμείνει για πολλές ημέρες. Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών στον Παπάγο και τον Χολαργό, θα είναι η πυκνή συννεφιά, οι παροδικές βροχές/χιονόνερο και οι πολύ ενισχυμένοι άνεμοι ενώ η θερμοκρασία θα σταθεροποιηθεί σε επίπεδα κάτω από 8°C.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται απόψε (Τετάρτη) και αύριο (Πέμπτη) καθώς στην περιοχή θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι με ριπές που πιθανόν να ξεπεράσουν τα 100km/h, δημιουργώντας εν δυνάμει επικίνδυνες συνθήκες.

Η ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου, θα κυλήσει στην πόλη μας με συννεφιά, ανεμόβροχο και θερμοκρασία κοντά στους 5°C. Κατά την διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και είναι πιθανό ο καιρός να παρουσιάσει ανοίγματα, ενώ ο άνεμος θα αρχίσει να εξασθενεί από το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ψυχρή περίοδος θα συνεχιστεί στην πόλη τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή και μάλιστα είναι πιθανό εκτός από το χιονόνερο, να σημειωθούν και παροδικές χιονοπτώσεις στον Παπάγο και τον Χολαργό κατά την διάρκεια της Παρασκευής και του Σαββατοκύριακου. Στον Υμηττό μάλιστα, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται κατά διαστήματα και είναι αρκετά πιθανό, το βουνό μας, να ντυθεί στα λευκά, κυρίως από τα 800μ και πάνω.

Καλό υπόλοιπο εβδομάδας!!!

 

* Ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Αναλυτής/προγνώστης καιρού/ Συντονιστής προγνώσεων SiMeteo.gr, Ιδιοκτήτης ιδιωτικού μετεωρολογικού σταθμού Παπάγου